Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Za napadení revizorů hrozí útočníkovi až osm let! Je ve vazbě

20.09.2016 9:53

Za páteční napadení revizorů v Plzni na Skvrňanech hrozí muži až osm let vězení. Policie už ho obvinila mimo jiné i z vydírání. Přinášíme podrobnosti.

Soud rozhoduje o vazbě obviněného z kyselinového útoku_QAP_foto (5)

K napadení revizorů došlo v pátek odpoledne na Skvrňanech v ulici Karla Steinera. Na ně zaútočil 61letý opilý muž, kterého přistihli v tramvaji bez jízdenky. O případu jsme vás informovali, více zde.

"Když muže vyzvali, aby s nimi na příští zastávce vystoupil z vozu, cizinec nejdříve zcela bez problémů spolupracoval, z tramvaje vystoupil a z počátku kladně reagoval na všechny požadavky revizorů. V okamžiku, kdy došlo na placení pokuty, však náhle své chování změnil. Z tašky, kterou měl u sebe, znenadání vytáhl nůž s čepelí o délce 20 centimetrů a začal jím kontrolory ohrožovat," popisuje mluvčí policie Hana Štefflová.

Jednoho z revizorů poranil na obličeji, jeho kolegyni pak na rameni. Hned potom utekl. Zraněný revizor ho nicméně dostihl. Černý pasažér se ale vzdát nechtěl a muži dokonce vyhrožoval smrtí. "V ulici Vojanova byl následně zadržen přivolanou policejní hlídkou. Policisté okamžitě začali celý případ vyšetřovat a kromě jiného s pachatelem provedli i orientační dechovou zkoušku. Test přinesl pozitivní výsledek. Agresor nadýchal přes tři promile," dodává policejní mluvčí.

Po vystřízlivění v policejní cele byl útočník obviněný z pokusu o ublížení na zdraví, výtržnictví a vydírání. Soudce navíc akceptoval návrh na uvalení vazby a na soud si tak násilník počká za mřížemi. Za těmi může následně skončit až na osm let.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství