Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

02.06.2024 12:14

Kvůli zaplavení byl v Plzni neprůjezdný Rondel

Hasiči odčerpali vodu, nyní je místo již průjezdné

Knihovna na Vinicích otevřela dětské oddělení. Nabízí nové možnosti místní komunitě - FOTKY

08.08.2023 13:28

Knihovna Vinice, která je součástí sítě Knihovny města Plzně otevřela nově zařízené a vybavené oddělení pro děti.

dětské oddělení knihovna Vinice_0823_knihovna města Plzně (1)
dětské oddělení knihovna Vinice_0823_knihovna města Plzně (1)dětské oddělení knihovna Vinice_0823_knihovna města Plzně (1)dětské oddělení knihovna Vinice_0823_knihovna města Plzně (2)230824_Vinice_KMP_MMP

„Chceme, aby naše knihovna byla otevřeným prostorem pro všechny generace a různé skupiny lidí. Přinášíme rozmanitou škálu programů a aktivit pro malé i velké, ať už se jedná o pohádky pro nejmenší, čtenářský klub pro dospělé nebo třeba různé formy společného kreativního tvoření pro celou rodinu,“ říká Ladislava Hyláková, vedoucí Knihovny Vinice.

Dětské oddělení knihovny je vybaveno nejen novými regály a nábytkem, ale také různými pomůckami a hrami, které se zaměřují na rozvoj fantazie, čtenářských a vypravěčských dovedností, znalost českého jazyka a literatury nebo nápravu řeči.

Knihovna poskytuje prostor pro děti různého věku stejně jako pro dospělé. Například projekt Bookstart, který zahrnuje klub pro maminky s nejmenšími dětmi, kde se mohou setkávat, sdílet zkušenosti a využívat odbornou literaturu, leporela a hry pro nejmenší.

Knihovna myslela i na děti cizinců a děti ohrožené sociálním vyloučením a vytvořila v novém oddělení kreativní prostor, který jim poskytuje bezpečné místo pro setkávání, učení i hraní. „Věříme, že nově upravené dětské oddělení bude lákadlem, kam budou všichni návštěvníci chodit rádi a kde se budou cítit vítáni," dodává Ladislava Hyláková.

Vize vinické knihovny tak dobře naplňuje Koncepci knihoven na léta 2021–2027, podle které knihovny slouží jako pilíře občanské společnosti a přirozená a důvěryhodná komunitní centra, vhodná k mezigeneračnímu setkávání i k trávení volného času.

Foto Knihovna města Plzně, p. o.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství