QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Srbický Stonehenge! Výjimečné místo, kam neproudí davy turistů - FOTKY

17.07.2022 9:29

Za Stonehenge nemusíte zrovna do Anglie. I v Plzeňském kraji takové místo máme, sice menší, ale zase je coby kamenem dohodil. A netradičně umístěných kamenů je zde opravdu hodně. 

srbicky stonhenge (9)
srbicky stonhenge (9)srbicky stonhenge (1)srbicky stonhenge (15)srbicky stonhenge (3)srbicky stonhenge (4)srbicky stonhenge (5)srbicky stonhenge (6)srbicky stonhenge (7)srbicky stonhenge (8)srbicky stonhenge (10)srbicky stonhenge (11)srbicky stonhenge (13)srbicky stonhenge (12)srbicky stonhenge (2)srbicky stonhenge (14)srbicky stonhenge (16)srbicky stonhenge (17)

Pokud už máte dost přelidněných turistických míst, vydejte se na Domažlicko. Místo, kterému se říká Srbický Stonehenge najdete na Domažlicku, u silnice mezi obcemi Srbice a Těšovice nedaleko Kolovče. Kameny nejrůznějších velikostí jsou zde zasazeny do malebné krajiny.

Menhiry u Srbic nemají sice tak dlouho historii jako ty v Anglii. Navezli je sem lidé z okolních polí a postupně jsou začlenovány do krajiny. A především díky tomu, že sem neproudí davy turistů, je Stonhenge u Srbic výjimečné místo.

foto: Milan Janoch

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24