QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Vítr, déšť, mraky i sluníčko... Jaký bude zbytek Velikonoc?

01.04.2018 7:19

Letošní Velikonoce zatím vyloženě jarní počasí nepřinesly. A podle nejnovější předpovědi se do Čech v neděli přižene ještě vítr. V některých regionech bude dokonce platit výstraha.

Tachov vylet k rozhledně Vysoká (2)

O velikonoční neděli musíme počítat se silným větrem. Foukat má hlavně v ostatních regionech, pro které vydal ČHMÚ výstrahu.

Výstraha před silným větrem platí po celou neděli od 8. hodiny ráno do 20. hodiny, a to pro oblasti: Jihomoravský kraj, Jihočeský kraj, Kraj Vysočina, Královéhradecký kraj, Liberecký kraj, Olomoucký kraj, Pardubický kraj, Ústecký kraj.

Na Plzeňsku by mělo v neděli také foukat, ale vítr nemá být tak silný. Dopoledne bude oblačno, odpoledne a večer musíme počítat s deštěm. Teploty se vyšplhají maximálně na 9 oC. Na Šumavě by se měly objevit i sněhové přeháňky. Dopoledne má sněžit ještě s deštěm, odpoledne už by mělo na horách pršet a k večeru by měl déšť přejít ve sněžení. I na Šumavě bude větrno, teploty budou v neděli maximálně 3 oC.

V pondělí už by se mělo počasí trochu umoudřit, dokonce by místy mělo vysvitnout sluníčko. Má být polojasno, teploty v maximech 12 oC. Na horách teploty do 8 oC, dopoledne sněhové přeháňky, odpoledne polojasno.

Meteorologové slibují výraznější oteplení a slunečnou oblohou až po Velikonocích. Už v úterý by se teploty měly na Plzeňsku vyšplhat na 18 oC, ve středu dokonce až na 20 oC.

ilustrační foto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT