Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Hejtmani Rath a Chovanec chtějí Vojenský újezd Brdy vyhlásit za chráněnou krajinnou oblast

03.08.2011 20:22

V Příbrami se ve středu 3. srpna na společném jednání sešli hejtman Středočeského kraje David Rath a hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec se starosty brdských obcí a dohodli se na společném postupu ohledně Vojenského újezdu Brdy.

starostove

V Příbrami se ve středu 3. srpna na společném jednání sešli hejtman Středočeského kraje David Rath a hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec se starosty brdských obcí a dohodli se na společném postupu ohledně Vojenského újezdu Brdy.

"Na společném jednání v Příbrami se hejtmani a starostové seznámili se svými stanovisky k postupu o plánovaném zrušení Vojenského újezdu Brdy. Hejtmani vyzvou vládu, aby jasně deklarovala, jak hodlá dále postupovat v této záležitosti a přijala k tomu usnesení," uvedla mluvčí Krajského úřadu Plzeňského kraje Petra Jarošová.

"Dohodli jsme se, že problémy s katastry budeme řešit, až skutečně vláda dá závazné stanovisko a harmonogram, což zatím není, takže není důvod něco rozdmýchávat," řekl po jednání hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec.

Odpovědi na další otázky dostanou kraje na schůzce s ministrem obrany, která se uskuteční ve čtvrtek 11. srpna v Jincích.

Prohlášení hejtmanů a starostů Plzeňského a Středočeského kraje

Hejtman Středočeského kraje David Rath, hejtman Plzeňského kraje Milan Chovanec a starostové brdských obcí se na dnešním společném jednání v Příbrami seznámili se svými stanovisky k postupu o plánovaném zrušení Vojenského újezdu Brdy.

Hejtmani vyzývají vládu, aby jasně deklarovala, jak hodlá dále postupovat v této záležitosti a přijala k tomu usnesení.

Vláda by ve svém usnesení měla také jasně říci, jak zabezpečí bezpečnost daného území, zejména pak likvidaci ekologické zátěže, pyrotechnický průzkum a odstranění nebezpečné munice.

Zároveň budou oba kraje usilovat o vyhlášení tohoto území za chráněnou krajinnou oblast.

Vedení krajů bude také respektovat názory dotčených obcí a je připraveno s nimi situaci řešit.

Veškeré další detaily spojené s případným převzetím Vojenského újezdu Brdy budou kraje řešit až po konkrétním a závazném stanovisku vlády.

Toto prohlášení podepsali MUDr. David Rath, hejtman Středočeského kraje a Milan Chovanec, hejtman Plzeňského kraje.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT