QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba další části východního okruhu Plzní odstartovala - FOTO, VIDEO

13.06.2019 10:27

V Plzni oficiálně začala stavba další části východního průtahu v úseku Plaská - Na Roudné - Chrástecká. Hotovo by mělo být na jaře 2021. Podívejte se na VIDEOVIZUALIZACI!

3
324

V Plzni oficiálně začala stavba čtyřproudé silnice I/20 a II/231 v úseku Plaská – Na Roudné – Chrástecká. Úsek v délce necelého 1 a půl kilometru od křižovatky Plaská – Studentská povede jihovýchodním směrem do současného pole směrem k Doubravce napravo od železniční trati, společně s druhou etapou bude mít nakonec dohromady víc jak 2 a půl kilometru.

Součástí stavby bude i propojení silnice I/20 a silnice II/231 v okružní křižovatce v ulici Na Roudné. Hotovo by mělo být v květnu 2021. Celý východní okruh bude měřit celkem sedm kilometrů. Stavba je rozdělena do tří etap. Druhá etapa je plánovaná v úseku Jateční – Na Roudné a poslední bude vést od Rokycanské ulice údolím Úslavy až k Jasmínové ulici na Slovanech. Celkové náklady na danou etapu jsou ve výši 597 milionů korun.

Stavba jako taková začala už v březnu, kdy se v lokalitě u Velkého boleveckého rybníka a železničního viaduktu začalo s kácením stromů. Došlo také na archeologický a pyrotechnický průzkum. Také v této lokalitě hrozilo, že se objeví bomby z druhé světové války. Průzkum dopadl negativně.

"Úsek od křižovatky Plaská – Studentská bude čtyřproudý. Po obou stranách silnice se budou nacházet chodníky a cyklistické stezky. Současná ulice U Velkého rybníka bude napojena v křížení s ulicí Pod Stráží se samostatnými odbočovacími pruhy, křižovatka bude světelně řízena. Za křižovatkou se silnice přimyká k železniční trati Plzeň – Žatec. Po pravé straně komunikace směrem k Doubravce bude zřízen protihlukový val ve výšce tří metrů z důvodu možné budoucí výstavby, se kterou počítá územní plán. Silnice I/20 bude pokračovat podél železniční trati a bude kolem vedena smíšená pěší a cyklistická stezka. Čtyřproudá silnice přechází na svém konci úseku do dvouproudé před napojením na ulici Na Roudné," informoval Magistrát města Plzně s tím, že právě tam vznikne nová okružní křižovatka Na Roudné, Jateční.

V rámci stavby dojde také na dva nové železniční mosty, a sice na trati Plzeň – Žatec a druhý na železniční vlečce přes ulici Jateční.

 

FOTO: Martin Pecuch

Video: ŘSD

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24