Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hrozí, že mládežnický sport přijde o 2,2 miliardy korun!

14.10.2011 21:53

Kvůli krachu Sazky a snižováním příspěvku ze strany přišel český sport o zásadní finanční zdroje na svou činnost ve výši zhruba dvou miliard korun! Sportovci vyzývají veřejnost, podpořte nás v boji za peníze na sport!

hvezdy_nepadaji_z_nebe

Čeští sportovci apelují na veřejnost, nenechte projít parlamentem zákon, který nepočítá s podporou mládežnického sportu! Čtěte více o kampani Hvězdy nepadají z nebe!

Kvůli krachu společnosti Sazka, a. s., a zásluhou dlouhodobého snižování příspěvku ze strany státu prostřednictvím Ministerstva školství, mládeže, tělovýchovy a sportu ČR přišel český sport o zásadní finanční zdroje na svou činnost ve výši zhruba dvou miliard korun!

Nad dalším financováním českého sportu visí otazník, neboť peníze, které získával přímo od loterijních společností, hodlá nyní vybrat formou daně stát, přičemž však už neřeší tento další výpadek v systému financování sportu.

Poslanci Parlamentu ČR připravují v těchto dnech znění zákonů, které zásadně ovlivní financování sportu. "V návrhu zákona, který se dotýká zdanění loterijních společností a prošel už prvním čtením, nemá sport svou kapitolu. Hrozí tak, že reálně přijdeme o 2,2 miliardy korun, které budou chybět zejména mládežnickým oddílům," informují sportovci z iniciativy Český sport 2011 s tím, že vznikla Výzva českých sportovců poslancům Parlamentu ČR, k řešení situace v mládežnickém sportu.

Na webových stránkách www.hvezdynepadajiznebe.cz se můžete k výzvě připojit a sport podpořit.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
PK právník pracovní místo
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT