QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavba nového pavilonu mateřské školy finišuje. Dětem začne sloužit v září

28.05.2019 19:21

Přístavba mateřské školy v Čechově ulici v Rokycanech  bude o 600 tisíc korun levnější, než se původně očekávalo. Úpravu ceny teď schválili radní města.

mš

Od loňského dubna vyrůstá v areálu školky v Čechově ulici v Rokycanech nový pavilon. Objekt má pomoci vyřešit nedostatečnou kapacitu mateřských škol ve městě.

V těchto dnech začalo přejímací řízení. "Zjistili jsme jen drobnosti, které nijak nebrání užívání. Chybí třeba některé lišty nebo se musí nalepit informační tabulky. V příštích dnech tak můžeme požádat o kolaudaci,“ říká vedoucí Odboru rozvoje města Jiří Hlad.

Hned po kolaudaci si stavbu převezme mateřská škola, která má letos navýšený rozpočet tak, aby mohla nové prostory vybavit nábytkem, hračkami a dalšími nezbytnostmi.

"V moderní patrové přístavbě najdou zázemí dvě třídy, do každé bude chodit 28 dětí. Přístavba je funkčně propojená s vedlejší stavbou a nabídne dětem i zaměstnancům patřičný komfort. Přístavba má řízenou rekuperaci, na oknech jsou venkovní žaluzie, je tu jídelní výtah, speciální místnost na lůžkoviny nebo sociální zařízení na míru ušité právě malým dětem,“ popisuje místostarosta Rokycan Jan Šašek s tím, že první děti sem zamíří v září.

Nový pavilon byl tématem mimořádného jednání radních města. Rozhodovali na něm o jediném bodu, a tím bylo schválení konečné ceny. Ta je o více než 600 tisíc korun nižší, než se původně očekávalo.  

"Konečná cena je 11,96 milionu včetně DPH a díky některým takzvaným méněpracem je oproti původní smlouvě nižší o 5,3 procenta,“ říká místostarosta s tím, že radní změnu ceny jednohlasně odsouhlasili. Ušetřit se podařilo například za linoleum, které na schodišti nahradila dlažba, namísto dražších dřevěných podlahových lišt jsou vhodnější kobercové, levnější je také třeba vybavení úklidových komor.

Za přístavbu zaplatilo město Rokycany ze svého rozpočtu 10 %  z uznatelných nákladů. 85 % uhradí dotace Evropské unie, dalších 5 % pak poskytlo Ministerstvo po místní rozvoj.

FOTO: město Rokycany

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT