Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

22.05.2024 20:15

Osobní auto se střetlo s cyklistou v centru Klatov

Záchranná služba transportovala cyklistu do nemocnice se středně těžkým zraněním

Nová stezka pro pěší i cyklisty mezi Radobyčicemi a Útušicemi se má začít stavět ještě letos

16.06.2023 16:25

V úseku mezi Radobyčicemi a Útušicemi má být nová stezka pro pěší a cyklisty, finance chce město získat z programu IROP. Podání žádosti schválili zastupitelé na svém červnovém zasedání. Začít stavět by se mělo už v letošním roce. 

radobyčice utusice

Hotovo by mělo být příští rok. „Nový úsek začne v křižovatce ulic Nad Strání a Zářivá v Radobyčicích a skončí za roklí V Lahošti, kde se napojí na stávající polní cestu. Ta v současnosti směřuje k přilehlým chatám až nad rokli, do rokle pak vede relativně strmá pěšina,“ upřesnil Aleš Tolar, náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Při stavbě stezky má být využita i stará konstrukce lávky, která nyní leží ladem u dálnice D5 mezi tunelem Valík a sjezdem na přivaděč Šlovice. „Stezka rokli překoná pomocí lávky, která se původně klenula přes přivaděč v Kaplířově ulici. Tam po výstavbě tramvajové trati už nemá využití a nyní konstrukce leží ladem nevyužitá,“ upřesnil Aleš Tolar.

Město počítá v rámci stavby i s úpravou ploch v okolí stezky a výsadbou stromů. Celkové náklady jsou vyčísleny na 25 milionů, dotace od IROP by měla činit 13,6 milionů, zbylá část bude hrazena z rozpočtu Úseku veřejné dopravy a cyklodopravy Správy veřejného statku města Plzně.

ilustrační foto

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT