Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Podezření na vysoce nakažlivou nemoc spustilo poplach nemocnice i složek IZS - FOTKY

08.06.2024 10:00

Provoz Kliniky infekční medicíny a cestovních nemocí v areálu na Borech prověřilo polečné cvičení složek Integrovaného záchranného systému a FN Plzeň na téma vysoce nakažlivých nemocí.

img-4860
img-4741img-4778img-4786img-4801img-4832img-4860

V pátek 7. června proběhlo cvičení v areálu FN na Borech. Obdobná cvičení se na infekční klinice a v jejím okolí uskutečnila už letos v dubnu a v květnu, to červnové však bylo svým rozsahem největší. "Cvičení bylo zaměřeno na kooperaci zasahujících sil a prostředků s cílem prověřit připravenost a znalosti. Výstupy z jednotlivých tematických úkolů potvrdily připravenost cvičících na řešení i tak specifického úkolu, jakým je eliminace vysoce nakažlivé nemoci," uvedla mluvčí nemocnice.

Na klinice vyhledali v pátek 7. června pomoc pacienti, kteří se právě vrátili z Konga. "Sestra pojala podezření na výskyt vysoce nakažlivé nemoci, lékař její domněnku potvrdil, a proto se spojili s Krajským operačním a pohotovostním střediskem Hasičského záchranného sboru Plzeňského kraje a Krajskou hygienickou stanicí a simulovaný zásah mohl začít," dodala mluvčí s tím, že do nemocnice přijeli kromě zmíněných složek i zástupci Zdravotní záchranné služby a Policie ČR, kdy společně procvičili celou škálu činností stanovených pro vyřešení takovéto situace.

Foto Fn Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT