QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stavební úpravy v dálničním tunelu Valík přinesou i úplné uzavírky

01.07.2019 10:56

Stavební úpravy v tunelu Valík na dálnici D5, které odstartovaly ve druhé polovině června, pokračují. Naplánované jsou dokonce i úplné uzavírky. Čtěte podrobnosti!

tunel Valík QAP foto

Stavební úpravy v dálniční tunelu Valík odstartovaly před víc jak týdnem. Aktuálně je uzavřený tubus směrem na Rozvadov a řidiči musí počítat s obousměrným provozem v druhém tubusu. Práce budou pokračovat i v dalších týdnech. Závěr července pak přinese i úplnou uzavírku. 

"S úplnou uzavírkou dálničního tunelu Valík by pak následně měli řidiči počítat v době od 27. července od 12:00 hodin do 28. července do 16:00 hodin. Objízdná trasa je plánována tak, že řidiči, kteří pojedou ve směru jízdy na Rozvadov, sjedou z dálnice D5 na Exitu 73, pojedou po silnici II/180 a následně I/27 a na D5 se zpět napojí na  Exitu 80. Pro řidiče jedoucí ve směru jízdy na Prahu platí objízdná trasa v opačném pořadí," říká mluvčí policie Pavla Burešová.

Od 28. července od 16:00 hodin do 6. září do 22:00 hodin je plánované zprovoznění jedné z tubusové části tunelu, směr vedoucí ve směru jízdy z Rozvadova na Prahu bude i nadále v tomto termínu zcela uzavřen. V tomto případě provoz bude sveden do protisměru, čili provoz bude zachován v tubusu ve směru jízdy na Rozvadov.

"Poslední kompletní uzavírka dálničního tunelu Valík je pak plánována od 6. září od 22:00 hodin do 9. září do 06:00 hodin, kdy bude provoz směrován přes objízdné trasy," dodává policejní mluvčí.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24