Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Na Slovanech se bude konat pohádkový karneval, výtěžek z něj pomůže potřebným

29.01.2024 8:10

V Šeříkovce se bude konat dětský maškarní karneval. Na účastníky čeká spousta tance, her a zábavy.

Maškarní Slovany_ilustrační_FB Václav Cinádr

Karneval pořádá slovanský obvod již podruhé, s loňskou premiérou slavil obrovský úspěch. Odpolednem provede malé tanečníky v maskách oblíbená Klaunka Pepina.

„Po loňském úspěchu jsme opět využili období Masopustu a zveme všechny děti našeho obvodu, aby oblékly kostýmy inspirované českými i zahraničními pohádkami a přišly se do Šeříkovky pobavit,“ zve místostarostka Dvojky Eva Trůková.

Také ona se společně s místostarostou Václavem Cinádrem promění ve známé pohádkové postavy. Jako král a královna provedou děti karnevalem a podělí se s nimi o královský poklad.

Akce se koná v neděli 11. února v 15 hodin. Nabitý program odstartuje průvodem masek a společnou hrou a tancem. Děti se mohou těšit také na malování na obličej či tvořivou dílnu. Překvapením pro ně bude maskot celého plesu, oblíbená dětská pohádková postava Minnie. Na každého účastníka v masce čeká odměna.

Aby nedošlo k překročení povolené kapacity sálu, je pro účast na karnevalu nutná rezervace předem. „Akce je zpoplatněna vstupným třicet korun za osobu, ať už jde o dítě v masce či dospělácký doprovod. Rezervační systém bude k dispozici od 22. ledna do 8. února na webu slovanského obvodu. Vstupné se bude platit na místě v den konání akce,“ popisuje místostarosta Václav Cinádr.

Stejně jako loni poputuje výtěžek z karnevalu na charitativní účely. „Vedení Slovan se vybraný obnos rozhodlo věnovat organizaci Raná péče Kuk, z. ú., která zajišťuje služby rané péče v západních Čechách již od roku 2002,“ upřesňuje starosta Lumír Aschenbrenner.

Organizace pomáhá rodinám, ve kterých vyrůstá dítě se zrakovým či jiným postižením nebo ohrožením vývoje v raném věku. Snaží se umožnit rodičům či zákonným zástupcům vychovávat dítě v jeho přirozeném prostředí a podporovat vývoj dítěte tak, aby dokázalo plně využít všechny své možnosti, schopnosti a nadání.

Foto FB Václav Cinádr

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT