QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Stovky tablet extáze si objednával přes internet! Klec spadla

21.05.2019 14:53

Policie ve spolupráci s celníky odhalila mladého Plzeňana, který si přes internet objednával pořádné zásoby drog. Zásilky putovaly klasicky poštou. Právě na to "dojel".

drogy

První velkou zásilku drog si 26letý muž objednal v březnu z Nizozemí přes specializované stránky. Balíček opravdu dorazil. Jenomže jako první skončil v rukou celníků, kteří zásilku odhalili v rámci kontrol náklaďáků. V balíčku byl sáček se skoro třemi stovkami tablet extáze. 

"Jak se následně ukázalo, odborným rozborem obsahu přepravované zásilky byla psychotropní a návyková látka - MDMA - extáze. Díky výborné spolupráci německých a českých celníků doputovala zásilka na cílenou adresu. Specialisté protidrogového útvaru Generálního ředitelství cel se případu intenzivně věnovali, prověřovali zjištěné skutečnosti. Vzhledem k tomu, že se nejednalo o jedinou zásilku, což se v měsíci květnu potvrdilo tím, že odhalili a zajistili další poštovní zásilku, kterou si muž objednal stejným způsobem, a která doputovala z Francouzské republiky na cílenou adresu do České republiky, byl 26letý Plzeňan příslušníky GŘC zadržen," říká mluvčí policie Veronika Hokrová.

Také ve druhé zásilce byla extáze, tentokrát šlo o víc jak stovku kusů ve tvrau granátu zelené barvy. Následně se rozjela domovní prohlídka rodinného domu na Domažlicku. Při ní se našlo skoro 45 gramů marihuany. "Po domovní prohlídce si plzeňští kriminalisté případ z rukou příslušníků Generálního ředitelství cel převzali a muže obvinili ze spáchání pokračujícího přečinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stádiu pokusu a z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu. Policejní komisařka pak podala podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který soudce akceptoval. V případě prokázání viny mu v pravomocném rozhodnutí může hrozit až pětiletý trest odnětí svobody," dodává policejní mluvčí.

FOTO: Policie ČR

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24