Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hřiště v Plzni prochází kontrolami. Strážníci vyrazili do terénu s detektory

15.03.2017 12:56

Ještě než se hřiště v Plzni na jaře zaplní dětmi, rozjeli strážníci důkladné kontroly. S detektorem hledají nebezpečné odpadky i injekční stříkačky.

P3141450

Do terénu vyrazili jako první strážníci na Doubravce a na Lochotíně. S detektorem kovu prošli několik lokalit. I když injekční stříkačka se nenašla, odpadků zrovna málo nebylo.

"Na Doubravce vyrazil spolu se strážníky do terénu pracovník odboru životního prostředí zdejšího Úřadu městského obvodu. Pro zjištění, zda se na dětských hřištích a pískovištích neukrývají nebezpečné předměty, jim sloužil zapůjčený detektor kovu. Důkladnou kontrolou prošlo v rámci městského obvodu Plzeň 4 celkem sedm míst," říká mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Strážníci v písku objevili nejrůznější věci jako zbytky kovových hraček nebo zrezivělá víčka. Naštěstí detektor neodhalil žádnou injekční stříkačku.

P3140014

Důkladné kontroly se odehrály také na Lochotíně, kde strážníci prošli celkem pět lokalit. "Stejně jako na Doubravce nebyla na dětských hřištích a pískovištích také na Lochotíně nalezena žádná injekční stříkačka," dodává mluvčí strážníků.

Vzhledem k tomu, že start jarní sezóny je v podstatě za dveřmi, budou podobné akce strážníci opakovat častěji a na hřiště budou dohlížet víc než v průběhu zimy. "Kontroly dětských hřišť a pískovišť budou probíhat průběžně i v letním období," uzavírá Jana Pužmanová.

FOTO: Městská policie Plzeň

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT