Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V Šeříkovce to žije i před Vánoci! Extra Band Revival i Švihadlo a otevřená pivnice dokořán

20.12.2013 14:42

Kulturák Šeříkovka v Plzni na Slovanech žije i před Vánoci. O koncerty se postarají ještě v předvánočním čase Extra Band Revival a Švihadlo. Šeříkovka přitom pojede dál a pivnice bude otevřená i těsně před Štědrým dnem.

03-Šeříkovka-logo-velká_scéna

Kulturák Šeříkovka v Plzni na Slovanech má za sebou první měsíce nového života po rekonstrukci. Na počty návštěvníků si rozhodně stěžovat nemůže. Na každý koncert dorazí stovky lidí a oblíba stoupá i u pivnice, která si získala řadu fanoušků. Svůj podíl na tom mají i přenosy sportovních utkání. Také před Vánoci Šeříkovka chystá nášup koncertů.

Už v pátek 20.prosince se kulturák na Slovanech otřese bigbítovou klasikou. Večer je na programu kocnert legendárních Extra Band Revival. Velkou pochoutku chystá pak sobota 21. prosince, kdy v Šeříkovce zakončí své turné reggae kapela Švihadlo a pro fanoušky si připravila výjimečný vánoční koncert. 

Naposledy kapela vystoupila v létě u Zacha a teď se vrací zakončit podzimní turné právě do Šeříkovky. Nejstarší fungující reggae kapela v Česku slaví 30 let, jako dárek už svým fandům dala speciální album „Švihadlo 1983 - 2013: Best of 30", kolekci šestnácti nej songů v čele se Zeleným listem, Pohodou, Sám si to nevychutnám nebo Času je málo. Je to výběr z celkem šesti alb. „Vrátili jsme se i k písničkám, které jsme dlouho nehráli. Vlastně jen to výročí bylo důvod, proč se ohlížíme. Na příští rok už plánujeme novou desku," řekl Petr Šturma, autor hudby i slov, muzikant. Jeho hlas je přitom tak charakteristický, že si ho těžko spletete s jinou reggae kapelou odkudkoli.

Pivnice v Šeříkovce bude otevřená také v pondělí 23. prosince a hned po Štědrém dnu se milovníci tvrdší muziky můžou těšit na sváteční koncert. Na 25.prosince se chystá koncert Argemy.

Podrobnosti k programu najdete na www.serikovka.cz nebo na www.facebook.com/serikovka.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT