Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Modernizace za miliardu je u konce. Výluka na trati Plzeň - Železná Ruda končí

30.11.2015 14:59     30.11.2015 17:22

Bez výluk a přesedání budou už v tomto týdnu jezdit cestující na železniční trati Plzeň - Železná Ruda. Termín se ale nakonec přesunul až na pátek 4. prosince.

RegioShark křest

Modernizace na želzniční trati Plzeň - Železná Ruda v úseku mezi městem Klatovy a Železnou Rudou odstartovala letos na jaře. Jako poslední byl na řadě úsek Nýrsko - Železné Ruda. I tam už v tomto týdnu ale vjedou vlaky. Na trati číslo 183 se nicméně chystají ještě krátkodobé jednodenní výluky u Plzně.

I když původní termín ukončení výluky, který byl stanovený na 1. prosince, se posunul, přesto se v tomto týdnu na trať už vlaky vydají.

"Podle aktuální informace od Správy železniční dopravní cesty, se plánovaný konec výluky  mezi Nýrskem a stanicí Železná Ruda-Alžbětín na trati Plzeň - Železná Ruda, posouvá z avizovaného 1. prosince 2015 na pátek 4. prosince na 20:10 hodin. Za všechny vlaky pojede nadále ve vyloučeném úseku náhradní autobusová doprava. První spoj, který na opravenou trať vyjede, bude v pátek 4. prosince osobní vlak Klatovy - Železná Ruda-Alžbětín, odjezd z Nýrska ve 20:40," potrvdila mluvčí Českých drah Radka Pistoriusová.

Železniční trať Klatovy - Železná Ruda prošla za poslední měsíce rozsáhlou rekonstrukcí. Obří investice zahrnovala mimo jiné i rekonstrukce a opravy v jednotlivých stanicích kromě Klatov. Došlo například také na nádraží na Špičáku, které dostalo i jedno z nejmodernějších zabezpečovací zařízení.

Celkově se investice pohybují okolo 930 milionů.

Poslední letošní výluky na trati Plzeň - Železná Ruda budou i mezi Plzní a Valchou.  Jednodenní výluky jsou naplánované na 2. a 3. prosince vždy mezi 7. a 17. hodinou. V těchto termínech opět nahradí vlaky autobusy. Na delší dobu to ale bude na této trati poslední komplikace. "V letošním roce to budou poslední výluky na této trati," potvrdila mluvčí Českých drah.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT