Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Kde se můžete vykoupat v Plzeňském kraji?

02.06.2011 15:52

Koupaliště, zatopené lomy, rybníky i venkovní bazény už začínají zvát první návštěvníky. QAP.cz Vám přináší tipy, kam se můžete v Plzeňském kraji vypravit za koupáním!

DSCF7526upravená

Koupaliště, zatopené lomy, rybníky i venkovní bazény už začínají zvát první návštěvníky. QAP.cz Vám přináší tipy, kam se můžete v Plzeňském kraji vypravit za koupáním! Víte o místě, kde je příjemné koupání? Dejte o něm prostřednictvím QAPu.cz vědět ostatním!

Domažlicko

V Lomečku nedaleko Starého Klíčova už sezna částečně začala, a to v úterý 31. května! Využít můžete nové molo. Provoz je tu zatím omezen, ale od července do září je otevřeno denně od 9 do 21 hodin. Mimo sezonu pak hlavně o víkendech od 9 do 17 hodin. Najdete zde stánek s občerstvením i domácí kuchyní, toalety. Celodenní vstupné je 30 korun, děti do 10ti let 15 korun, potápěči 150 korun. Psi do Lomečku nesmí! Teplota vody se zatím pohybuje kolem 20°C!

Koupaliště Hájovna u Kdyně je na tom s vodou na začátku sezony dobře, najdete zde velkou travnatou pláž a také parkoviště, autokempink a občerstvení.

Koupaliště Úžlebec u Černíkova najdete 7 km severovýchodně od Kdyně. Využít můžete autokemp nebo ubytování v chatkách, je zde občerstvení, toalety i sprchy. Povrch v areálu koupaliště je travnatý a k dispozici je volejbalové hřiště, stolní tenis, dětské pískové hřiště, taneční lení parket, dětská skluzavka do vody, vodní tobogán pro děti i dospělé dlouhý 48 m.

Koupaliště Babylon se zatím napouští. Koncem června by ale mělo být již v provozu a to vůbec poprvé ve své historii zadarmo!

Přírodní koupaliště Podhájí u Horšovského Týna je volně přístupné, vstupné se neplatí. Ohlídejte si ale kvalitu vody. Zhruba od poloviny června by měla být v provozu restaurace u koupaliště. Najdete zde také autokempink a kemp pro stany!

Koupat se můžete také v přírodním koupaliště v Kanicích, kde nechybí občerstvení.

Klatovsko

V provozu už je také Městké koupaliště v Klatovech. Od středy 1. června mohou návštěvníci využívat napuštěné bazény. Otevřeno je denně od 10 do 20 hodin, vstupné je 20 korun pro dospělé a 10 korun pro ostatní. Hrát se tu dá plážový volejbal, košíková, tenis, nechybí dětská hřiště a občerstvení. Koupaliště nabízí i část pro nudisty.

Koupaliště Luh v Sušici láká na plavecký bazén i dětský bazén s brouzdalištěm. Areál najdete při výjezdu z města směrem na Červené Dvorce.

Koupaliště Strážov nabízí vedle koupání také možnost ubytování v chatkách, dvě antuková hřiště, stolní tenis, ohniště a kiosek, který je otevřen od 12 do 22 hodin. Možnost stravování je i v restauraci ve 2 km vzdáleném Strážově.

Koupaliště v Kolinci má velký bazén, střední bazén o délce 25 m a dětské brouzdaliště se skluzavkou. Najdete zde i tenisový kurt a volejbalové hřiště.

Koupat se můžete také v Nýrsku, kde se koupaliště nachází v přírodním parku na jižním okraji města.

Plzeňsko

V areálu Plaveckého bazénu v Plzni na Slovanech se venkovní koupání zatím rekonstruuje. Předpokládá se, že do provozu bude uvedeno druhý týden v červnu, otevírací doba by pak měla být v červnu a září denně od 10 do 19 hodin, v červenci a srpnu od 9 do 20 hodin.

V Plzni můžete navštívit některý ze soustavy Boleveckých rybníků… Velký Bolevecký, Senecký, Kamenný, Šídlovský nebo Jezírko na Košutce. Podle prvních měření Krajské hygienické stanice v Plzni v polovině května je tu voda vhodná ke koupání. Kamenný rybník mívá vodu a láká mělkým písčitým. V blízkosti můžeme najít chráněné území slatinných a rašeliništních společenstev a díky výluhům z rašelinišť na přítocích je voda zbarvena do hnědočervena, to její kvalitu nemění! Navíc je tu restaurace a toalety! Jezírko Košutka vzniklo zatopením pískovcového lomu, má travnatou pláž s pozvolným vstupem do vody. Restaurace je asi 100 m od jezírka, chemické WC na břehu, jsou tu i prolézačky pro děti. Šídlovský rybník láká je nejblíže sídlišti, najdete zde občerstvení i chemické WC. Senecký rybník byl nově obložen masivním kamenným obkladem a má opravený můstek vedoucí nad výpustí. Na písčité pláži je občerstvení a chemické WC. Velký Bolevecký rybník nabízí i nudistickou pláž a skvělé podmínky pro rybaření. Najdete zde občerstvení U Jachtklubu, stánky s občerstvením, chemické WC, dvě parkoviště a autokempink.

Plzeň – jih

V Líních se můžete koupat v umělé nádrži s vydlážděným dnem a travnatým břehem.

Dobřany nabízejí koupání v přírodním koupališti Biotop, které najdete mezi Ústavní ul. a rybníkem Dolní Kotynka nad areálem TJ oddílu tenisu.

V Hradci se lidé koupou v zatopeném lomu, kam je vstup zdarma. V létě zde funguje i kiosek s občerstvením.

V Merklíně nabízí přírodní bazénové koupaliště travnatou pláž a také fotbalové hřiště a restauraci.

V létě je v provozu také koupaliště v Nezvěsticích, kde najdete i hřiště na volejbal, stolní tenis a občerstvení s posezením. K dispozici je krytý parket, kde se konají oblíbené taneční zábavy a diskotéky.

Plzeň – sever

Vodní nádrž Hracholusky má podle měření z konce května vodu kvalitní, a to jak na Hrázi, tak na Radosti. Pláže jsou travnaté s pozvolným vstupem do vody, nechybí zde prodejny, restaurace, stánky s občerstvením a Transkemp. Využít můžete výletní loď!

Koupaliště v Tlučné je provozu od června do srpna od 10 do 19 hodin. Nabízí velký bazén a dětský bazén s brouzdalištěm. Nechybí skluzavka, skokanský můstek, hřiště na plážový volejbal. Najdete zde restauraci a parkovací plochu. Vstupné je pro dospělé 40 korun, pro děti 20 korun a pro děti do 6ti let zdarma.

Blízko Plas najdete Rekreační středisko Máj s velkým letním bazénem a dětským koupalištěm. Nechybí zde hřiště plážového volejbalu, volejbalu či nohejbalu.

Městské koupaliště v Nýřanech nemá upravovanou vodu, je napájeno podzemní vodou z 50 m vrtu s nepřetržitou obměnou čerstvé vody. Bazény jsou vytvořeny uměle. Nechybí šatny, sociální zařízení, občerstvení, skluzavky, skokanský můstek, dětské hřiště a sportoviště (basketbal, volejbal, nohejbal, stolní tenis).

Přírodní koupaliště využívají lidé v Manětíně.

Rokycansko

Venkovní koupaliště plaveckého bazénu v Rokycanech, kde najdete také dětské brouzdaliště, prolézačky a houpačky, začalo sezonu 20. května a otevřeno je denně od 9 do 20 hodin. Vstupné na den je 50 korun pro dospělé, 30 korun pro děti od 6 do 15ti let, důchodce a držitele průkazu ZTP a jejich doprovod, děti do 6ti let mají vstupa zdarma. Od 15:30 hodin ale platí zlevněné vstupné (30 a 20 Kč), navíc si můžete pořídit výhodné permanentky!

Příjemné koupání je také v zatopeném lomu v Ejpovicích.

Tachovsko

Koupaliště v Plané nabízí dětského brouzdaliště i kurty na plážový volejbal, dětské hřiště, houpací sítě, stolní tenis, stolní fotbal. Najdete zde toalety, sprchy, převlíkárny. Nechybí občerstvení a restaurace!

Koupaliště v Konstantinových Lázních můžete navštívit od 10. června , a to během června v pátek od 12 do 19, o víkendu od 10 do 19 hodin. V červenci a srpnu pak denně od 10 do 19 hodin. Za nepříznivého počasí bude zavřeno! Vstup je 40 korun dospělí, mládež do 15ti let 20 korun, děti do 6ti let zdarma. Využít můžete hřiště pro plážový volejbal, stůl na stolní tenis,  soupravauna badminton, hřiště na petanque nebo zahradní šachy, je možné si zapůjčit lehátko. Nechybí občerstvení.

Víte o místě, kde je příjemné koupání? Dejte o něm prostřednictvím QAPu.cz vědět ostatním! Napište nám na e-mail: qap@qap.cz!

Kvalitu vody v přírodních koupalištích budou i letos pravidelně sledovat hygienici a Vy si ji můžete ověřit na webu Krajské hygienické stanice www.khsplzen.cz.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte