Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Motorkářská sezóna začíná! Následky nehod jsou stále tragičtější

03.03.2014 11:11

Jarní počasí už láká motorkáře na silnice. I když počet nehod motorkářů postupně klesá, následky jsou stále tragičtější. Policie už připravuje dopravně bezpečnostní akce zaměřené speciálně na motorkáře!

Nástup slunečného a teplého počasí spouští sezónu motorkářů v Plzeňském kraji o něco dřív, než v minulých letech. Už v uplynulých týdnech se motorkáři na své vyjížďky vydali a zatím je výsledkem jedna velmi vážná nehoda na Rokycansku. Jen vloni zemřeli při nehodách motorkářů tři lidé.

Počasí v letošním roce uspíšilo začátek motorkářské sezóny. V regionu už se také řešila jedna velmi vážná nehoda motorkáře na Rokycansku, u které musel přesně před týdnem asistovat vrtulník. Podrobnosti k nehodě se dočtete v článku Na Rokycansku utrpěl mladý motorkář těžká zranění, do nemocnice ho převážel vrtulník! . "Po 13 hodině se střetl na křižovatce v obci Mirošov 23letý řidič osobního vozu ŠKODA Octavia s motocyklem značky SUZUKI Bandit, jehož 21letý řidič jel po hlavní silnici z centra obce směrem na Hrádek. Motocyklista zůstal po střetu ležet s vážným zraněním na komunikaci. Následně byl leteckou záchrannou službou transportován do plzeňské nemocnice. Všechny okolnosti této nehody jsou nyní šetřeny rokycanským dopravním inspektorátem," připojuje informace k současnému stavu vyšetřování policejní mluvčí Jana Tomková.

Počty nehod motorkářů jsou nižší, následky tragičtější! Vloni při bouračkách motorkářů zemřeli tři lidé.

Od roku 2011 postupně klesají počty nehod, ve kterých hrají svoji roli motorkáři. Vloni jich bylo za celý rok v Plzeňském kraji 78, ovšem zemřeli při nich tři lidé. Oproti roku 2012 je to dva zmařené životy navíc. "Následky dopravních nehod za účasti motocyklů mohou být tragické. Motocyklisté nejsou chráněni žádnou karosérií, bezpečnostním pásem, nebo airbagem, nemají před sebou deformační zónu jako například automobilisté. Chrání je jen několik milimetrů oděvu a přilba," říká policejní mluvčí.

Velkou hrozbou jsou motorkáři - nováčci, kteří ještě neumí tolik ovládat své stroje a hodně riskují. velmi často stojí za nehodou motorkáře hlavně příliš rychlá jízda nebo nebezpečné předjíždění.

Policejní kontroly si na motorkáře už "brousí zuby"!

Právě na motorkáře se dopravní policisté v následujících měsících také speciálně zaměří. "V průběhu jarních a letních měsíců proběhnou kontroly zaměřené na motorkáře. Řidičům motocyklů i cyklistům bude v tomto období věnována mimořádná pozornost," potvrdila QAPu tisková mluvčí policie Jana Tomková.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT