Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Plzeňskou MHD čeká další omezení! Výluka se dotkne opět tramvají

12.08.2014 12:45

Další komplikace čekají v Plzni na cestující tramvajemi. K současným změnám na linkách číslo 2 a 1, dojde o víkendu na výluku na lince 4. Opravovat se bude výhybka.
 

ilustrační foto_QAP foto (22)

Plzeňskou MHD čeká o víkendu další omezení. Naštěstí tentokrát půjde jen o krátkodbou výluku, nicméně i tak se musí cestující připravit na změny. Výluka se v sobotu 16. srpna dotkne tramvají na lince číslo 4.

Kvůli stavevbním pracem v tramvajovém kolejišti v sadech Pětařicátníků v Plzni bude výluka trvat během celé soboty. Podle dopravních podniků budou ve změněném režimu lidé cestovat od ranní půl sedmé až do podvečera. Výluka by měla skončit zhruba okolo 19. hodiny.

"Tramvaje linky č. 4 budou jezdit v uvedeném období pouze v úseku Košutka – Jízdecká – U Synagogy – Sady Pětatřicátníků – Košutka, autobusy linky č. 4A zajistí dopravu v úseku Bory – Sady Pětatřicátníků – Bory," informuje web PMDP.

Z tramvají na autobusy a opačně se bude přesedat v sadech Pětatřicátníků. "Autobusy linky č. 4A budou ze sadů 35 odjíždět na Bory z autobusové zastávky l. č. 41 "Sady Pětatřicátníků" (směr CAN). Autobusy linky č. 4A budou na trase odbavovat obousměrně na všech stávajících tramvajových zastávkách (U Práce; Masarykovo náměstí; Chodské náměstí; Dobrovského; Náměstí Míru; Dvořákova). Pouze nástupní zastávka „Bory“ bude přeložena z tramvajového obratiště Bory do autobusového obratiště Bory, do prostoru výstupní zastávky l. č. 21," informují dopravní podniky.

Práce vypuknou v sobotu ráno před synagogou. Hotovo bude během jednoho dne.

Cestující tramvajemi v Plzni si v posledních měsících museli zvyknout na zcela nový model cestování kvůli rozsáhlým opravám v centru města. Nicméně na lince číslo 4 bude omezení trvat skutečně jen jeden den. "Půjde o výměnu sjezdové výhybky před synagogou směrem na Bory. Práce by měly proběhnout mezi půl sedmou ráno a půl sedmou večer," řekl QAPu dopravně provozní ředitel dopravních podniků Jiří Ptáček.

sady Pětatřicátníků - schéma omezení, zdroj PMDP

FOTO: ilustrační

Zdroj schéma: PMDP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT