QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Další pirát na silnicích v regionu! Řidič prosvištěl vesnicí stovkou

26.05.2016 12:27

Přímo kolem policejní hlídky prosvištěl obcí mladý řidič Volkswagenu Passat. Policisté mu nakonec naměřili rychlost bezmála sto km/h, místo běžného řešení raději sáhli rovnou ke kauci.

FOTO_QAP_CZ (13)

Mladého piráta silnic odhalila policejní hlídka při středeční večerní kontrole v Semošicích na Domažilcku. Vzhledem k tomu, že se jednalo o cizince, přistoupili policisté nakonec ke kauci místo běžného řešení přes úřady.

Mladého cizince zastavila hlídka ve středu večer na hlavním tahu I/26 v obci Semošice. "Čtyřiadvacetiletý řidič osobního vozidla tovární značky Volkswagen Passat byl kontrolován po předchozím spáchání dopravního přestupku, a to když při jízdě překročil nejvyšší dovolenou rychlost stanovenou zvláštním právním předpisem v obci. Policisté mladému cizinci naměřili silničním laserovým rychloměrem rychlost 97 kilometrů za hodinu," řkla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Případ mladíka policisté dál řeší, nicméně hned na místě mu uložili kauci 5 tisíc. "Nejčastěji policisté k takovému opatření přistupují při řešení dopravních přestupků ze strany cizinců, a to pokud existuje reálná obava, že se přestupce bude správnímu řízení vyhýbat. Vždy se jedná o přestupky, které nelze projednat na místě formou uložení blokové pokuty, ale přestupek je po zadokumentování oznámen na příslušný správní úřad. Řidič má při uložení kauce v podstatě dvě možnosti. Když ji zaplatí, pokračuje v jízdě. Pokud ne, je mu na místě přikázáno bezpečné odstavení vozidla a další jízda je mu zakázána," vysvětluje policejní mluvčí.

S dodržováním rychlosti mají řidiči v regionu velké problémy. Ukázaly to i nedávné kontroly na silnicích. Na konci dubna se například na celém území Plzeňského kraje rozjela rozsáhlá dopravně bezpečnostní akce, při které jen kvůli rychlosti padly pokuty za skoro 100 tisíc. Jako velký problém se ukázaly znovu i alkohol a drogy. Během akce v sítích skončilo sedm opilých nebo zdrogovaných řidičů. Více k rozsáhlým kontrolám najdete v článku zde.

FOTO: ilustrační

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT