Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Kurzy školy Výtvarno už vyhlíží nový rok

22.12.2015 9:02

Plzeňská výtvarná škola Výtvarno uzavřela letošní rok a už teď se chystá na start dalšího čtvrtletí. Kurzy odstartují hned po Vánočních prázdninách. Nechte se inspirovat.

FOTO_výtvarná škola Výtvarno (1)

Hledáte nový náboj do nového roku, cítíte, že byste chtěli zkusit něco nového a inspirativního? Možná právě výtvarné kurzy by mohly být pro vás ideálním řešením. Nemusíte být od přírody Picasso a nemusíte mít výtvarné vzdělání, abyste v sobě objevili talent…

Výtvarná škola Výtvarno v Plzni rozjede rok 2016 opět se vším všudy. Hned od 4. ledna odstartuje další čtvrtletí. „Pojede to v tom zaběhnutém režimu. Není úplně potřeba zavádět velké novinky, protože to, co běží, je podle našeho názoru v pořádku. Jedinou novinkou, kterou jsme teď zavedli poprvé, byl model. Bylo to velmi úspěšné a účastnily se toho většinou ženy, protože to byl nahý muž. Když už jsou klienti pokročilejší, tak se učí i postavu. Samozřejmě se může čerpat z knížek, časopisů, máme různé pomůcky na ruce a tak podobně. Nicméně živý model, je zkrátka živý model. Bylo to velmi úspěšné a budeme to určitě opakovat. Samozřejmě se lidí předem ptáme, jestli o to mají zájem. A ten byl,“ říká zakladatelka a majitelka školy Jana Holenková.

Ačkoliv kurzy začínají hned v prvním týdnu po Vánočních prázdninách, tak ani ti, kteří se ještě přímo nesháněli po přihláškách a podobných informací, nejsou takzvaně mimo hru. „Určitě mohou zájemci nastoupit průběžně. Lidem, kteří mi teď volají, říkám, aby si vybrali kurz, který jim bude vyhovovat. Všechny kurzy máme popsané na našich stránkách. Rovnou na ten konkrétní kurz může přijít. Určitě je ale lepší, když o tom člověku víme dopředu, protože některé ty hodiny jsou víc naplněné. Jinak se ale se zájemcem vždy domluvíme, kdy má přijít a na všech těch variantách, které nabízíme. Zároveň mohou nastoupit i později. Vůbec to nevadí, protože s každým pracujeme individuálně,“ vysvětluje Jana Holenková.

Příměstské tábory budou nejbližším hitem…

Škola Výtvarno se nezaměřuje na konkrétní věkovou skupinu. Do kurzů se mohou přihlásit jak dospělí, tak děti a to všech věkových kategorií. „Máme děti, které jsou zvlášť. Jde o děti předškolního, školního věku i teenagery. Odděleně pak chodí dospělí. Je ale pravda, že se sem tam mohou skupiny prolnout. Nicméně to je jen výjimečně například z časových důvodů. Neradi ovšem mícháme dospělé a děti, to dost dobře ani nejde,“ říká majitelka školy.

Případní zájemci hned od začátku nemusí příliš řešit ani vybavení. „Nabízíme dvě varianty. Pokud lidé mají svoji výbavu, přinesou si ji a mohou si ji tu nechávat. O to platí nižší cenu kurzu. Pokud nemá žádnou výbavu, tak všechno dostane, samozřejmě se to zase projeví v ceně kurzu,“ dodává Jana Holenková.

Škola Výtvarno také pro letošní rok chystá speciální jednodenní, případně víkendové kurzy se zaměřením na určité techniky. O jejich konkrétní podobě bude rozhodnuto v nejbližší době. Jisté už ale je, že se opět rozeběhnou příměstské tábory a o ty je běžně velký zájem.

FOTO: Výtvarná škola Výtvarno

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT