Do Pražské ulice se vrátili chodci - FOTKY

26.10.2014 17:46

Pěší již nemusejí při cestě z náměstí do Mlýnské strouhy obcházet Pražskou ulici, ta je jim opět přístupná. Přinášíme aktuální fotky ze stavby.

DSC_1269

Uzavřená Pražská ulice se znovu otevřela pěším. Ti zde sice stále chodí po suti a kamenech, je však patrné, že dokončení veškerých prací se chýlí ke konci.

Práce budou finišovat ještě v křižovatce Pražská, Anglické nábřeží, s čím souvisí i plánovaná listopadová výluka. V Pražské dojde ještě k demontáži provizorní koleje a stavbě nové zastávky.

"Dojde k zaslepení Anglického nábřeží od Kopeckého sadů, uzavření Fügnerovy ulice a auta neprojedou ani Pražskou ulicí od křižovatky U Jána. Do centra bude možné vjíždět jen od Rychtářky, tedy křižovatkou Tyršova, sady 5. května," uvedl projektant Václav Lacyk.

V neděli 23. listopadu se do původního provozu vrátí všechny tramvajové linky. Na trase linek č. 1 a 2 je ale nutné počítat s tím, že nebudou fungovat zastávky v Pražské ulici, kde se bude demontovat provizorní kolej a stavět zastávky nové.

Jak bude Pražská vypadat po dokončení prací? Mnozí ji možná ani nepoznají. Investice 145 milionů korun umožnila a dále umožní rozšíření chodníků, vznik nové tramvajové točny, přičemž koleje již nepovedou středem ulice, ale při chodnících. Ostrůvek zde bude dlouhý přibližně 65 metrů.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24