Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Skvělá nepečená roláda z Esíček

07.12.2010 12:14

Přinášíme vám další skvělý recept. Poslala nám ho paní Alena z Plzně s tím, že jej každoročně dělá její dcera a roládu pak spolu vymění za bramborový salát. Roláda z Esíček vypadá složitě, je ale rychlá hlavně moc dobrá.

Přinášíme další recept na vánoční cukroví, tentokrát nepečené. Jde o roládu z Esíček. Paní Alena z Plzně nám ho poslala do redakce s tím, že sama tuto roládu nedělá. "Každoročně roládu ale vyrábí v trojnásobném množství dcera a pak ji se mnou vymění za bramborový salát. Obě jsme spokojené, já mám roládu a dcera nemusí dělat salát," napsala k receptu paní Alena. Vyzkoušejte sami výbornou nepečenou roládu z tradičních Esíček.

Suroviny

20 dkg sušenek Esíček

15 dkg moučkového cukru

2 lžíce kakaa

2 lžíce rumu

3 lžíce černé kávy

12 dkg Hery

5 dkg moučkového cukru

1 ks žloutek

Postup

Sušenky rozemelte na strojku nebo rozdrtťe na vále pomocí kuchyňského válečku. Sušenky zabalte před drcením do utěrky nebo pečícího papíru. Smíchejte je s přísadami a vypracujeme těsto, které přendejte na cukrem posypaný papír. Rozválejte na placku silnou asi 0,5 až 1 cm. Pak potřete náplní a opatrně stočte roládu. Dejte do chladničky a před podáváním krájejte na kousky. pokud roládu necháte venku, brzy povolí a nepůjde krájet.

Další tipy našich čtenářek: jednoduché kokosky nebo vanilkové sádlové rohlíčky a rumové kuličky.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství