Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská zoo pořádá tento pátek "den pro přírodu"

26.08.2021 13:27

V pátek 27. srpna můžete vaši návštěvu Zoologické a botanické zahrady v Plzni obohatit o aktivity na zajímavých ochranářských stanovištích, rozmanitých workshopech i při zábavném tvoření.

DSC_4368

Plzeňská zoo chystá pro návštěvníky ukázky záchranných projektů, prezentaci činností státní ochrany přírody v CHKO Český les a CHKO Slavkovský les pracovníky Agentury ochrany přírody a krajiny ČR, Záchranné stanice ČSOP ve Spáleném Poříčí, Spolku Faunus při Zoo Liberec či férové kavárny PALASIO z Plzně.

"Mladí táborníci z příměstského zoo tábora si připravují aktivity na téma evropské kampaně Which Fisch? Aneb, Kdyby ryby nebyly … Kampaň poukazuje na nešetrný a nadměrný rybolov, znečištění oceánů a vodních toků, změny klimatu a lidské aktivity, které ohrožují a mnohdy nenávratně přetvářejí celé vodní ekosystémy. Děti také upozorní na potřebu ochrany, v České republice dříve hojného karase obecného, kterého z našich vod téměř zcela vytlačil, u nás nepůvodní karas stříbřitý," uvedl tiskový mluvčí zoo Martin Vobruba.

Celá akce je charitativní a má za cíl nejen sdělit důležité skutečnosti, ale také vybrat finanční prostředky na realizaci záchranných projektů.

Na některých stanovištích tedy budete moci přispět a podpořit tak velmi potřebné aktivity ochránců přírody. Přispívá už každý návštěvník, který si zakoupí tarif vstupného s názvem Help Nature, a to částkou 3 Kč.

"Příroda je křehký organismus a my svou činností často nezvratně příliš zasahujeme do jejích zákonů. Následkům v podobě pohrom, epidemií a nepředvídatelných jevů se divíme. Zkusme žít udržitelně a přírodě také dávat, nejen z ní stále těžit. Je to důležité pro náš vlastní zdravý život a život naší další generace. Pojďme dát přírodě šanci společně," dodává Vobruba.

Těšit se můžete na aktuality ze záchranných projektů – největší antilopy světa, antilopy Derbyho, sýčka obecného, migrujících obojživelníků, dozvíte se o životě včel i ptáků. Připravujeme workshop, tombolu, malování na obličej, výrobu přírodního mýdla, kvízy a soutěže.

Akce je plánována od 10.00 do 17.00 hodin.

 

Foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT