Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňská ZOO se loučí se zimou

24.02.2011 9:29

Letošní zima skončí v Zoologické zahradě v Plzni v neděli 27. února! Zvířátka i jejich ošetřovatelé už mají zimy dost a proto na neděli naplánovali Rozpustilé vyhánění zimy!

V neděli 27. února zve ZOO Plzeň na Rozpustilé vyhánění zimy! Průvodu maškar z Vinic až na náměstí Republiky se můžete zúčastnit i Vy!

Letos podruhé mají Plzeňané možnost se rozloučit se zimou v průvodu maškar z Vinic na náměstí Republiky s bohatým doprovodným programem na statku Lüftnerka v Zoologické a botanické zahradě města Plzně, u Kalikovského mlýna a na náměstí Republiky před radnicí.

"Začátek průvodu a sraz masek i přihlížejících je tradičně před 7. ZŠ na sídlišti Vinice ve 14 hod. Ve 14:30 hodin se průvod zastaví na statku Lüftnerka, kde bude ukázka starých zvyků spojených s tímto časem, například pohanské stínání hlavy slaměného kohouta," prozradil František Hykeš z plzeňské ZOO s tím, že vůdčí osobnost průvodu Jaromil II. však bude událost komentovat po svém a to tak, že : "Odpoledne je už den delší, ale ráno vstáváme pořád do tmy. Může za to tenhle línej kohout, protože nekokrhá včas." "Uskuteční se zde i první z několika zábavných soutěží. Tři muži budou mít za úkol co nejrychleji sníst jitrničku. Po průchodu zoo průvod, jeho účastníci mají průchod zdarma, zamíří Kilometrovkou ke Kalikovskému mlýnu, kde bude po 15. hodině utopena za bujarého veselí všech přítomných Morana. Zde budou též po zásluze odměněny nejnápaditější masky dětí i dospělých."

Rozpustilé vyhánění zimy vyvrcholí před radnicí na náměstí Republiky přibližně v 16 hodin za zpěvu a tancování dětí z folklorního souboru Plzeňaček při ZUŠ Bedřicha Smetany definitivním vyhnáním zimy z Plzeňské kotliny. "Všeobecné lidové veselí ukončí soutěž v pojídání určeného počtu koblih na čas o ceny," dodal Hykeš.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT