Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Karavana deseti slov je zpět v Plzni, závěrečné představení je letos inspirováno komiksem

26.10.2014 12:09

Také letos se mladí lidé ve věku od dvaceti do třiceti let zapojili do kulturního projektu Karavana deseti slov. Účastníci semináře završí svoji práci 28. října představením, které bude letos inspirováno komiksem.

Už poosmé se Divadlo Alfa účastní rozsáhlého frankofonního projektu Karavany deseti slov.

Projekt vznikl v lyonském divadle Asphodèles s myšlenkou vytvořit v různých zemích umělecké dílny, které se nechají inspirovat deseti slovy vyhlášenými závazně pro všechny účastníky. 

Na téma zadaných slov probíhá v těchto dnech v klubu Divadla Alfa výtvarný a divadelní seminář vedený tradičně lektory Blankou Josephovou-Luňákovou a Jacquesem Josephem (divadlo) a nově Terezou Lukešovou (výtvarná stránka), která je autorkou výpravy k předloňské velmi úspěšné inscenaci Pěna dní. Akce se zúčastní 5 seminaristů ve věku 20 – 30 let. Průběh semináře zaznamená ve filmovém dokumentu stejně jako v předchozích letech Yevgeniy Rozhko. 

Iniciátorem projektu je Francouzská aliance v Plzni a velké podpory se projektu dostává od Divadla Alfa.

Účastníci semináře završí svoji práci představením, které bude letos inspirováno komiksem. Autoři Jaroslav Jurečka a Martin Bohata si vybrali detektivní žánr. Děj jejich hry V rámci rámců se odehrává v malém penzionu, do něhož přijíždí několik hostů. Podstatnou roli v divadelním komiksu bude hrát výtvarná složka, živé herce doplní na scéně projekce. Premiéra pro veřejnost se odehraje 28. října v 18 hodin v klubu Divadla Alfa.

Cílem Karavan je ukázat kulturní mnohotvárnost, kreativitu a vnímání frankofonie v různých zemích světa. Jednotlivé kulturní instituce a spolky zemí celého světa organizují na téma deseti francouzských slov umělecké dílny. Vybraná slova jim vždy v předstihu sdělí komise hlavního organizačního týmu.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT