QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

V soutěži Stavba roku Plzeňského kraje postoupilo 21 stavebních děl do nominací

22.06.2023 18:46

Z nominovaných děl vybere odborná porota letošního vítěze. Rozhodovat o udělení jedné z cen bude letos opět také veřejnost.

Stavba roku_nominované_vozovna slovany_0523_SRPK

Hlasování o tom, která ze staveb si odnese Cenu veřejnosti, probíhá do 27. srpna na nově spuštěné online mapě Stavby roku Plzeňského kraje. Ta krom aktuálních soutěžních děl představuje všechny oceněné stavby od roku 2016 jako turistické cíle.

Ze 40 přihlášených staveb, které byly dokončené nebo uvedené do provozu v roce 2022 v Plzeňském kraji, jich nominovala odborná porota 21 na titul Stavba roku Plzeňského kraje. Stavby byly nominovány ve všech soutěžních kategoriích, a tak může vítězný titul získat dílo zvolené z novostaveb, rekonstrukcí, staveb pro bydlení, dopravních a inženýrských staveb, průmyslových staveb, sportovních a volnočasových staveb či veřejných prostranství.

Zajímavými díly na novou webovou mapu přispělo i město Plzeň, a to jak v minulých ročnících soutěže, tak v tom letošním. „Z pohledu architektury byl loňský rok pro město Plzeň mimořádně úspěšný. Mám radost, že konkrétním projektům se dostalo i odborného uznání, což je případ rekonstrukce tramvajové vozovny na Slovanech. Pozornost si jistě zaslouží také obnova Velké synagogy, rekonstrukce Semlerovy rezidence, stavba nové sportovní haly v Krašovské nebo TechTower na Světovaru. Ve všech případech se jedná o projekty, které si zaslouží nejvyšší uznání,“ říká primátor města Plzně Roman Zarzycký.

Hlasovat je možné na novém webu www.mapastavbyrokupk.cz, kde jsou soutěžní stavby k vidění na fotkách.

Foto PK

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT