Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Trampové si rozdělali ohniště u Modravy, navíc ukradli plachtu místnímu obyvateli

25.05.2024 16:00

Strážci objevili ohniště v lokalitě nad Hraběcím mostem na Modravsku. Národní park Šumava prosí všechny návštěvníky o dodržování zákonů a předpisů.

ohniště_NP Šumava

Co se stane, když v přírodní zóně národního parku rozdělám oheň? Tentokrát se naštěstí žádná tragédie nestala, příště už mohou být následky mnohem tragičtější.

Ohniště s průměrem cca 1 metr strážci NP Šumava objevili v lokalitě nad Hraběcím mostem na Modravsku. "A víme, kdy bylo toto nelegální ohniště rozděláno - pravděpodobně v pátek 17. května večer. Naši strážci totiž byli požádáni jedním obyvatelem z Modravy, že se mu právě v pátek večer ztratila z jeho pozemku relativně drahá krycí plachta. A že kdyby ji strážci někde našli v terénu, je jeho a prosí o vrácení," uvedl NP Šumava.

Krycí plachtu strážci našli ve středu 22. května hned vedle ohniště v lokalitě nad Hraběcím mostem. "Plachtu jsme tedy vrátili šťastnému majiteli a my jsme hlavně šťastní, že jednání rádoby trampů, nemělo nepříjemné následky v podobě požáru," dodal národní park s upozorněním na platnost zákonů a předpisů. Na území národních parků není možné rozdělávat ohně mimo místa k tomu určená a mimo zastavěné a zasatvitelné plochy obcí.

Děkujeme

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství