Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

01.06.2024 18:21

Plzeňská muzejní noc nalákala davy lidí - FOTKY

Již 20. ročník Plzeňské muzejní noci nabídl v pátek 31. května veřejnosti nahlédnout nejen do muzeí netradičním způsobem. Připraven byl bohatý program. Podívejte se na FOTKY.

V Plzni se vyhlašovaly výsledky "Technické olympiády Plzeňského kraje", FOTKY

06.02.2014 7:59

Vyhlašování proběhlo v prostorách ZČU v Plzni a ceny soutěžním týmům, složených ze žáků škol Plzeňského kraje, předali hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs a rektorka univerzity Ilona Mauritzová.

Vyhlaseni
Vyhlasenivyhlaseni1vyhlaseni2

Na půdě Západočeské univerzity v Plzni se dočkali ocenění autoři prací v rámci soutěže "Technická olympiáda Plzeňského kraje".  Tablety a poukázky na nákup elektroniky převzali studenti středních škol a gymnázií z rukou hejtmana Václava Šlajse a rektorky Západočeské univerzity v Plzni Ilony Mauritzové.

Výroba a programování robota ASURO, Elektrokolo, Stavba elektromobilu a Quadrocopter neboli Inteligentní kvadrukoptéra - to jsou projekty, které zaujaly komisi nejvíce. Jejich autoři se můžou radovat z tabletů v hodnotě deset tisíc korun. Poukázky na nákup elektroniky v hodně čtyři tisíce pak dostali všichni ostatní, kteří se Technické olympiády zúčastnili. Přihlášeno bylo 15 týmů z devíti škol Plzeňského kraje. Vyhlášení výsledků si nenechali ujít ani hejtman Václav Šlajs a rektorka ZČU Ilona Mauritzová. 

„Jsem rád, že mohu ocenit studenty, kteří budou pokračovat ve studiu zde na Západočeské univerzitě. Přeji si, aby náš kraj vzkvétal, a věřím, že vy k tomu svoji činností přispějete," promluvil ke studentům hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs. Práce ocenila i rektorka Ilona Mauritzová: ,,Chtěla bych ocenit přístup všech středních škol, které umožňují svým studentům rozvíjet jejich dovednosti v technických oborech nad rámec standardní výuky. Jako rektorku univerzity mne těší, že Plzeňský kraj společně s námi podporuje zájem o studium těchto oborů, které představují jistotu pozdějšího bezproblémového uplatnění v praxi."

Nejlepší soutěžní týmy:

Kamila Hantová, Pavel Kůs - Výroba a programování robota ASURO Gymnázium Jindřicha Šimona Baara v Domažlicích (Mgr. Jaroslava Žáková)

Pavel Krulec, Petr Sýkora, Ondřej Uher - Elektrokolo Gymnázium Sušice (Mgr. František Březina, Mgr. Vilemína Hraničková)

Marek Drahota, Tomáš Fryč, Ondřej Chára, Jan Karpíšek, Tadeáš Miňha - Stavba elektromobilu
Vyšší odborná škola a Střední průmyslová škola elektrotechnická Plzeň (Karel Engler)

Hynek Freml, František Šnajdr - Quadrocopter (Inteligentní kvadrukoptéra) SPŠ strojnická a SOŠ prof. Švejcara Plzeň (Ing. Július Regula)

FOTO:Plzeňský kraj

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství