Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Vydejte se přivítat jaro spanilou jízdou na kole po Plzni

15.04.2013 8:27

Všichni příznivci cyklistiky jsou srdečně zváni na Velkou plzeňskou jarní cyklojízdu. Nejedná se o žádný závod, ale příjemnou projížďku městem, kde se sejdou všichni ti, kteří jezdí rádi na kole.

kola

Velká plzeňská jarní cyklojízda se uskuteční ve čtvrtek 18. dubna od 17 hodin v Plzni. Akce je určena pro všechny vyznavače cyklistiky, kteří po dlouhých zimních měsicích vyndali kolo a už se nemůžou dočkat, jak se opět budou moci projet. Startuje se u Andělíčka na náměstí Republiky.

Cyklojízdu pořádá Iniciativa Plzeň na kole a přes Facebook se už přihlásilo téměř 200 účastníků (http://on.fb.me/CyklojizdaPlzen2013)!

„Cyklojízdu zahájíme v pět hodin na náměstí Republiky u Andělíčka, kde po přibližně 6 kilometrech v klidném tempu i skončíme. Jedná se o společnou projížďku, žádný cyklistický závod. Cyklojízda je především setkáním pro lidi, kteří si myslí, že kolo do města patří jako rovnoprávný dopravní prostředek. Ve stejném týdnu jako v Plzni proběhnou městské cyklojízdy například i v Praze, Brně, Ostravě nebo Ústí nad Labem,“ uvádí Petr Vaněk, mluvčí pořádající iniciativy Plzeň na kole.

Jarní cyklojízda je oslavou městské cyklistiky a snaží se upozornit například na chybějící propojení cyklostezek v centru města nebo na absenci stojanů pro kola přd vlakovým či autobusovým nádražím. Plzeň se svoji úrovní městské cyklistiky na tom není příliš dobře. Velké rozdíly jsou znatelné v porovnání s jinými evropskými městy.

 „Na loňskou podzimní cyklojízdu dorazila více než stovka Plzeňanek a Plzeňanů. Na Velké plzeňské jarní cyklojízdě 2013 očekáváme nejméně dvojnásobek tohoto počtu. Pozvali jsme na kolo i všechny plzeňské zastupitelky a zastupitele, na cyklojízdě pak představíme výzvu pro vedení města k podpoře městské cyklistiky. Jsme přesvědčeni, že Plzeň ani zdaleka nevyužívá potenciálu, který se v cyklistické dopravě skrývá,“ doplňuje Lucie Hemrová, členka iniciativy Plzeň na kole.

Více info zde.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT