Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Dívka Šumavy: Krásky uklízely Šumavu

20.09.2010 7:54

Adeptky na titul Dívka Šumavy se o víkendu oblékly do pracovního a vyrazily do Národního parku Šumava uklízet odpadky. Krásky ukázaly, že příroda jim není lhostejná.

Dívky Šumavy při úklidu Šumavy
Dívky Šumavy podpořily charitativní akci pro F.O.D Klokánek JanoviceDívky Šumavy při úklidu ŠumavyLucie Holubová a Christiana Stögerová uklízí ŠumavuNikola Vítková na přehlídce s dětmi z KlokánkuVěra Králová a Karolína Plocarová s pytlem plným nasbíraných odpadkůAkce s Klokánkem se zúčastnila i Jana Chodová, jejíž vláda chýlí ke konci

Nejkrásnější Dívky Šumavy se o víkendu opět sešly. Tentokrát se nevěnovaly vylepšování svých zevnějšků, ale zaměřily se na zkrášlení přírody.

"Letošní adeptky na titul páté královny Šumavy opět prokázaly, že ani jim není krásná Šumava lhostejná a vydaly se po trasách na Hamrech a Černém jezeře s cílem vyčistit je od nepořádku, který tam turisté přes léto zanechali," řekla Qapu.cz Pavla Brunclíková s tím že akci zrealizovala soutěže Dívka Šumavy ve spolupráci se zástupci Národního parku Šumava již po třetí. "Nejprve si poslechly přednášku plnou zajímavých informací a novinek z dění na Šumavě, a po té se spolu se zástupci Národního parku Šumava vydaly na úklid. Po nedávném soustředění nabitém trénování chůze na podpatcích, byla určitě příjemnou změnou procházka přírodou a dívky navlékly pracovní rukavice a z tras přinesly opět plné pytle úlovků."

Foto: Z NP Šumava, Pavel Hubený

Krasavice ze Šumavy, přesněji účastnice minulých ročníků soutěže, se také zúčastnily charitativní akce na podporu F. O. D. Klokánek Janovice. "S dětmi předvedly několik kolekcí klatovských obchodů, z čehož byly děti nadšené. Zejména malé družičky si užívaly krásných šatiček. Některé z dětí měli v tu chvíli na sobě vůbec poprvé nové oblečení, navíc si odnesly dárky, které jim přivezla jedna z českobudějovických finalistek III. ročníku a celé odpoledne si náramně užily," prozradila Brunclíková.

Foto: Charitativní akce v Klatovech, Jan Ráček

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Plus vyměňte