Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

09.06.2024 21:58

Nehoda na silnici ve Spáleném Poříčí

POZOR! Neprůjezdná komunikace
Kvůli havárii auta do sloupu jsou dráty vysokého napětí na zemi. Neprůjezdná komunikace na obec Hvížďalka, hlavní komunikace ze Spáleného Poříčí na Těnovice je průjezdná.

Výlety

Tipy na výlet
Tip na výlet: Na šumavský Svaroh a k zaniklé Juránkově chatě - FOTKY 10.03.2024 14:45

Máme pro vás tip na pěší výlet. Z Bavorska se vydáme na Svaroh a k zaniklé Juránkově chatě, a to krásnou šumavskou přírodou po česko-německé hranici. Výlet je určen pro pěší, kvůli terénu není vhodný ani pro cesty s kočárkem či úplně malými dětmi.

V Plzeňském kraji se chystá první pouť tohoto roku! 10.03.2024 8:00

Končí zima a s tímto obdobím přichází pomalu ale jistě také sezóna poutí. Ta první v Plzeňském kraji bude tradičně na severním Plzeňsku.

Běžky nebo pěšky: Pěší výlet k Padrťským rybníkům v Brdech 01.03.2024 19:28

Běžky nebo pěšky? To je seriál výletů, které pro vás připravil Plzeňský kraj. Trasy vás zavedou do Brd, na Šumavu nebo do Českého lesa. Pokud tedy milujete pobyt v přírodě a baví vás poznávání zimní krajiny, vyberte si některou z tras. My Vám dnes přinášíme pěší výlet v Brdech, podíváte se do okolí Padrťských rybníků. Pro další výlety mrkněte na „Běžky nebo pěšky“ na www.turisturaj.cz.

Běžky nebo pěšky: Capartický okruh v Českém lese 28.02.2024 10:49

Běžky nebo pěšky? Plzeňský kraj pro vás připravil seriál zimních výletů. Vzhledem k teplému počasí vám přinášíme tip na pěší výlet v Českém lese. Projdete si tzv. Capartický okruh přes Haltravu a Výhledy, kde se vám naskytne úchvatný pohled na Chodsko.

Běžky nebo pěšky ...zažijte s námi zimu snů 13.02.2024 13:52

Běžky nebo pěšky? Slovní hříčka jasně vybízející k aktivnímu pohybu. Milujete-li pobyt v přírodě, nenechte vaši touhu spát. Pokud je pro vás poznávání zimní krajiny nepopsanou kapitolou, Plzeňský kraj vás příjemně překvapí a nezklame. Jukněte na „Běžky nebo pěšky“ na www.turisturaj.cz.

Vstup do parku u zámku Kozel bude od dubna zpoplatněn 03.02.2024 18:00

Lesní zámek Kozel přistoupil k razantnímu kroku. Na hlavní sezonu zpoplatní vstup do parku. Vybrané peníze použije na údržbu.

V době jarních prázdnin jsou možné prohlídky hradu Kašperk 03.02.2024 10:40

Hrad Kašperk nabízí komentované prohlídky v období od začátku února do konce března. Podmínkou je rezervace a účast alespoň pěti osob.

Advent v Plzeňském kraji! Za betlémy, na trhy a vánoční atmosférou 06.12.2023 17:01

Předvánoční období je jedním z nejkrásnějších a nejoblíbenějších časů v roce. Vánoční trhy, které se konají v mnoha městech, jsou skvělým místem pro nakupování dárků a ochutnávání tradičního vánočního jídla a nápojů. V Plzeňském kraji probíhá celá řada adventích akcí! Přinášíme přehled.

Unikátní mikulášská nadílka v Nevřeni! Zažijte čerty pod zemí! 26.11.2023 11:01

Mikulášská nadílka se koná pod zemí v Nevřeni v unikátním kaolinovém dole, kde se natáčela pohádka Čertí brko. Za čerty sem můžete zavítat o víkendu 2. a 3. prosince. Pozor, je nutná rezervace! Odkaz na rezervační formulář najdete v článku.

Nevřeň zve na Adventní jarmark, živý betlém i Mikuláše pod zemí 15.11.2023 18:36

Advent a Vánoce nezadržitelně blíží a s ním i zajímavé adventní akce. My pro vás máme tip a pozvánku na severní Plzeňsko, konkrétně do Nevřeně, která je známá zejména přístupným unikátním kaolinovým dolem.

Zvednu vam to