Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

29.05.2024 20:44

Vážná dopravní nehoda u obce Holovousy na severním Plzeňsku

Na místo letěl vrtulník! Zasahují všechny složky IZS

Odborníci na život s autismem se v Plzni podělí o své zkušenosti

15.11.2023 9:27

V Plzni se uskuteční 1. ročník konference ProCit - Kon „Život s autismem“. Přední odborníci z různých oborů, kteří se zaměřují na poruchy autistického spektra, budou hovořit o svých zkušenostech a nejnovějších poznatcích.

autismus_barevná ruka_barvy_Pixabay

Myšlenka uspořádat konferenci a umožnit tak především setkání pečujících rodin s odborníky se zrodila v plzeňském sdružení ProCit. Během konference dojde ke sdílení informací i praktických doporučení napříč obory.

Na konferenci, která se bude konat 22. listopadu v Secesním sále areálu Plzeňského Prazdroje od 9 hodin, jsou zváni také učitelé, pedagogičtí pracovníci, psychologové, psychiatři, rodiče dětí na autistickém spektru, pečující osoby i všichni, které tato problematika zajímá. Konference je akreditovaná AKP ČR.

V Plzni budou hovořit psychologové, lékaři, psychoterapeuti, pedagogové, ale také odborníci na logopedii, sport či sociální služby. Návštěvníci se také dozvědí, jak pečují o klienty s poruchou autistického spektra v sousedním Bavorsku. V rámci programu bude možné vyzkoušet si různé kompenzační pomůcky a zájemcům se představí vzdělávací robot PHOTON.

Nad konferencí převzali záštitu primátor města Plzně Roman Zarzycký a děkan Fakulty pedagogické Západočeské univerzity v Plzni Pavel Mentlík.

Více naleznete ZDE.

Foto ilustrační Pixabay

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství