Zastávka v Šumavské ulici v Plzni bude sloužit mezinárodní dopravě!

23.03.2014 9:12

Jedná se o zastávku v prostoru ulic Šumavská - Wenzigova směrem do centra Plzně, která byla do konce loňského roku využívána vozy MHD.

autobus

Mezinárodní autobusová doprava může v Plzni nově využívat zastávku "Šumavská" nad vlakovým nádražím. Ta se nachází v Šumavské ulici v prostoru ulic Šumavská - Wenzigova a sloužit bude hlavně mezinárodním linkám. Rozhodli o tom plzeňští radní.

,,Jedná se hlavně o mezinárodní linky na Slovensko, do Polska nebo na Ukrajinu," potvrdil QAPu náměstek plzeňského primátora Miloslav Šimák. Mezinárodní linky můžou dál zastavovat také na autobusovém nádraží v Plzni.  

„Tyto linky, které mají několik spojů za týden, bylo potřeba někam fixovat. Byla zvolena zastávka v Šumavské ulici, u křižovatky s Wenzigovou. Tento záliv využívala veřejná městská doprava do konce prosince minulého roku, do doby, než došlo k přesunu všech linek v tomto směru do zastávky pod budovou okresního soudu k tomu novému podchodu u vlakového nádraží," dodává náměstek Šimák.

Nově tedy budou zastávku "Šumavská" využívat mezinárodní dopravci. Linky jedoucí ve směru Rozvadov – Praha provedou blokový objezd z ulice U Prazdroje ulicemi Šumavská – Sirková a zpět na ulici U Prazdroje. Linky jedoucí ve směru Praha – Rozvadov pojedou z ulice U Prazdroje ulicemi Šumavská – Sirková přes křižovatku U Jána do Tyršovy ulice.

FOTO:Ilustrační-ČSAD Autobusy Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT