Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Nová měsíční předpověď: Tropy nečekejte, léto opanují spíš příjemné teploty

11.07.2016 7:01

I když začátek tohoto týdne bude ve znamení tropů, následné dny budou spíš teplotně podprůměrné. Tropických dnů se navíc během dalších týdnů moc nedočkáme.

DSC01747

Podle nové měsíční předpovědi ČHMÚ si během příštích čtyř týdnů zrovna tropického léta užívat nebudeme. I když sem tam by se horké dny objevit mohly, půjde spíš o výkyvy.

"Období od 11. července do 7. srpna 2016 jako celek očekáváme teplotně průměrné. První týden předpovědi (11.-17.7.) bude slabě podprůměrný (navzdory horkému pondělí), další tři týdny předpokládáme teplotně průměrné. Přitom lze očekávat přechodné teplotní výkyvy do podprůměrných i do nadprůměrných hodnot," informoval ČHMÚ. Z pohledu srážek bude nadprůměrný zejména týden od 11. července, v dalších týdnech bude srážek spíš méně než je normál pro toto období.

Nová týdenní předpověď: Po tropickém pondělí přijde skokové ochlazení...

Meteorologové zároveň vydali i novou týdenní předpověď. Podle výhledů bude sice hned začátek týdne velmi tropický, nicméně ukončí to bouřky, které přinesou výrazné ochazení. "Příliv velmi teplého vzduchu od jihu ukončí zvlněná studená fronta, která bude postupovat v pondělí večer a v úterý přes naše území k východu. Za ní k nám začne proudit chladný a vlhký vzduch od severozápadu. Od soboty bude do střední Evropy od západu zasahovat oblast vyššího tlaku vzduchu a příliv studeného vzduchu od severozápadu bude zvolna slábnout," upozorňují meteorologové ČHMÚ.

V pondělí nás čeká během dne postupně oblačno a odpoledne i večer pak dorazí přeháňky nebo i bouřky. Teploty se budou pohybovat mezi 30 a 35 stupni.

V úterý pak bude zataženo až oblačno, na většině území se budou objevovat přeháňky nebo déšť, který bude místy i vydatný. V noci naměříme 21 až 17 stupňů, přes den pak 19 až 23.

Stejně tak ve středu bude obloha zatažená až oblačná, místy déšť nebo přeháňky. V noci klesnou teploty na 17 až 13 stupňů, přes den vystoupí na 18 až 22. Velmi podobné to bude i ve čtvrtek, jen teploty ještě o něco klesnou. V noci budou mezi 13 a 9 stupni, přes den mezi 16 a 20. A stejně tak pátek přinese většinou oblačno, místy přeháňky. Nejnižší noční teploty mezi 12 až 8 stupni, denní pak mezi 17 až 21.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí podle ČHMÚ: "Většinou polojasno. Na východě až oblačno a místy přeháňky nebo déšť. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C, postupně 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 22 °C, postupně 21 až 26 °C."

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT