Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Nehoda nákladního vlaku zastavila provoz na trati Plzeň - Cheb

22.07.2014 7:02     22.07.2014 7:47

Noční nehoda nákladního vlaku přerušila provoz na trati 170 Beroun - Plzeň - Cheb. Vlak narazil do trakčního vedení u Ošelína a místo vlaků tak musely být nasazené autobusy.

přejezd Staryý Plzenec 007

Cestující vlaky v Plzeňském kraji musí od úterních časných hodin počítat s komplikacemi. Na jedné z hlavních tratí došlo po půlnoci k nehodě nákladního vlaku a kolize trať uzavřela. Místo vlaků tak musely být nasazené autobusy.

Provoz na trati 170 Beroun - Plzeň - Cheb se zastavil zhruba hodinu po půlnoci, kdy došlo hned ke dvěma komplikacím. "U Karlštejna došlo k poruše trakčního vedení, nicméně tam to mohou vlaky objíždět po druhé koleji. Další přerušení provozu se týká úseku Pavlovice Ošelín, kde nákladní vlak společnosti Cargo najel do trakčního vedení," potvrdil QAPu mluvčí Správy železniční a dopravní cesty Jakub Ptačinský.

Mezi Plzní a Planou u Mariánských Lázní tak musely místo vlaků vyjet autobusy. "Naši elektrikáři na opravě usilovně pracují. Mělo by to být spravené během dopoledne. Náhradní doprava bude jezdit do poledne. Při nárazu byla poškozená jak lokomotiva, tak trakční vedení," doplnil mluvčí SŽDC s tím, že zatím není jasné, zda vedení spadlo například vlivem počasí, nebo ho strhl přímo nákladní vlak.

Autobusy jezdí také mezi Planou u Mariánských Lázní a Svojšínem. V tomto úseku ovšem vynechávají zastávky v Ošelíně a Pavlovicích.

FOTO: ilustrační
 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT