QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragédie v Holýšově, vlak srazil a usmrtil muže. Provoz na trati je přerušen

01.06.2021 11:54     01.06.2021 12:03

V Holýšově došlo k tragickému střetu vlaku s mužem. Muž byl na místě mrtvý, provoz na železnici je v úseku Holýšov - Staňkov zastaven. Očekává se přerušení provozu minimálně na dvě hodiny. 

koleje Milan Janoch

Podle informací Českých drah se jednalo o střet vlaku Os 7410 s osobou. Náhradní autobusová doprava je nyní zavedena mezi stanicemi Holýšov – Staňkov. Provoz na trati 180 Plzeň hl.n. - Furth im Wald Gr. je přerušen.

"Na místo vyjely všechny složky IZS včetně letecké záchranné služby. Náš lékař při příjezdu musel bohužel konstatovat exitus pro zranění neslučitelné se životem," uvedla Andrea Divišová ze záchranné služby.

Omezení provozu se očekává minimálně na dvě hodiny. "Trať uzavřena s předpokladem na dvě a více hodin. Ve vlaku cestovalo 7 cestujících a dva zaměstnanci drah. Nikdo ve vlaku zraněn nebyl," uvedl ke srážce mluvčí hasičů Petr Poncar.

Na místě je kriminálka. "Jde o padesátiletého muže. S největší pravděpodobností se jedná o sebevraždu. Vlaková doprava je v tuto dobu zastavena. Případ si převzali domažličtí kriminalisté," dodala mluvčí policie Dagmar Brožová.

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24