Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Hlavní tah na Domažlice zablokovala nehoda motorkáře

27.07.2013 11:43     27.07.2013 12:31

Hlavní tah Plzeň Domažlice zablokovala v sobotu dopoledne nehoda motorkáře. V Křenovech za Staňkovem se srazil s osobním autem. Na místo museli vyjet i záchranáři.

DN Mýto (3)

Frekventovaný hlavní silniční tah I/26 z Plzně na Domažlice v sobotu krátce po 11 dopoledne zablokovala nehoda motorkáře a osobního auta. Silnice byla na nějakou dobu neprůjezdná. Příčina nehody se šetří, vyloučená ale není ani příliš rychlá jízda nebo nesprávný způsob předjíždění.

Nehod motorkářů během prázdnin znovu přibývá. Nejčastěji za srážkou s jiným autem stojí špatné předjíždění, kdy motorkáři auta předjíždějí ve vysoké rychlosti a často tak nejsou ani pořádně vidět.

O příčinách sobotní bouračky v Křenovech je ale předčasné spekulovat. Celá věc se totiž teprve šetří. "K nehodě došlo na hlavním tahu I/26 za Staňkovem v obci Křenovy. Nehoda byla hlášená krátce po 11 dopoledne. Řidič motocyklu byl ošetřený zdravotníky. Příčiny nehody se stále ještě vyšetřují," potvrdila QAPu muvčí policie Dana Ladmanová.

Paradoxně právě Domažlicko má za sebou aktuálně další Dopravně bezpečnostní akci a přísné kontroly na silnicích. Policie vyrazila do terénu jen před pár dny a výsledky znovu mluví jasně. V drtivé většině případů padaly pokuty za příliš vysokou rychlost. Jen během pár hodin rozdali policisté pokuty za skoro 19 tisíc a z 80 procent šlo právě o překročení povolených limitů rychlosti.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT