Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak vypadaly ozdoby v dávných dobách? To se dozvíte v Západočeském muzeu v Plzni

01.02.2021 10:31

Výstava je připravena. Až povolí vládní opatření návštěvy muzea, máte se na co těšit. Západočeské muzeum v Plzni si pro všechny návštěvníky nachystalo přehlídku ozdob.

Ozdoby dávné doby_ZČM Plzen3

Zajímá Vás historie? Bádáte po tom, jak vypadaly ozdoby v dobách minulých? "Vydejte se s námi na poutavou procházku tisíce let starými pravěkými ozdobami a jejich výrobními technologiemi," uvedlo Západočeské muzeum v Plzni.

Výstava je vhodná pro celou rodinu. Maminky si mohou vyrobit vlastní šperk a pokochat se krásou ozdob, tatínkové se mohou inspirovat řemeslným uměním předků a v muzeu nezapomněli ani na děti. Součástní výstavy je i interaktivní část, kde se děti lákavou formou dozví mnoho nového.

Z výstavy si můžete odnést i malou odměnu, pokud vyluštíte krátký kvíz.

Chcete se nechat inspirovat dávnými výrobky? "Vystavené mimořádné artefakty Vás přesvědčí, že škála surovin a tvarová variabilita ozdob byla v pravěku nepřeberně pestrá. A nezapomněli jsme ani na významnou roli textilu. Součástí výstavy je volná rekonstrukce významného dětského keltského hrobu, workshopy, komentované prohlídky a edukační program pro školy," dodalo Západočeské muzeum v Plzni.

Foto: Václav Marian

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství