Oslavy vzniku republiky omezí v centru Plzně MHD i dopravu

23.10.2023 8:10

V Plzni propuknou v sobotu 28. října velké oslavy 105. výročí vzniku Československa. Návštěvníci se mohou těšit na bohatý kulturní program. S takto velkou akcí se váže i omezení v dopravě i v provozu MHD v centru města.

tramvaj u zvonu_ilustrační_0223_QAP

Téměř celodenní, konkrétně od 9 do 19 hodin trvající, zákaz parkování bude platit v sobotu 28. října na náměstí Republiky v části ohraničené ulicemi Solní a Prešovská, v ulicích Jungmannova, Smetanovy sady, Kopeckého sady, Dřevěná a Prešovská v úseku ulice Sedláčkova, náměstí Republiky. Parkovat nebude možné v tomto čase ani na náměstí T. G. Masaryka, a to od Petákovy ulice ke Klatovské.

Lampionový Průvod světel, který vyjde z náměstí T. G. Masaryka směrem po Klatovské třídě a bude pokračovat Smetanovými a Kopeckého sady, Františkánskou ulicí na náměstí Republiky, uzavře v čase od 16:30 do 19 hodin náměstí T. G. Masaryka v úseku ulic Petákova, Klatovská a od 17:55 do 19 hodin, resp. do odchodu průvodu obousměrně Klatovskou třídou ve směru do centra v úseku od křižovatky s ulicemi U Trati, Borská po křižovatku s ulicemi Husova, Smetanovy sady.

Od 17:55 do 19 hodin bude rovněž uzavřena Americká ulice, konkrétně nebude možné projet úsekem mezi ulicemi Jungmannova a Klatovská, a celá Jungmannova ulice.

Lampionový průvod úplně uzavře vjezd na náměstí Republiky od 18 do 19 hodin včetně městské hromadné dopravy a dopravní obsluhy a navíc od 16 do 19 hodin omezí možnost tady zaparkovat v části mezi ulicemi Prešovská a Františkánská.

V souvislosti s ohňostrojem a jeho případným spadem a vzhledem k bezpečnosti diváků nebude možné na náměstí Republiky vstupovat ulicemi Bedřicha Smetany a Prešovská. Všechna dopravní a bezpečnostní opatření budou bezprostředně po odchodu návštěvníků ukončena.

Tramvaje:

Z důvodu konání Průvodu světel bude od cca 17:55 do cca 18:30 přerušen provoz tramvajové dopravy na lince 4 v úseku Univerzita/Bory – Sady Pětatřicátníků bez náhrady.

Od cca 18:00 do cca 19:00 bude obousměrně přerušen provoz linek 1 a 2 přes náměstí Republiky.

Po tuto dobu bude:

linka 1 v provozu pouze v úsecích:

  • Náměstí Generála Píky – Anglické nábřeží a zpět,
  • Bolevec – Sady Pětatřicátníků a zpět.

linka 2 pouze v úsecích:

  • Světovar – Slovany – Anglické nábřeží a zpět,
  • Malesická – Sady Pětatřicátníků a zpět.

Náhradní autobusová doprava nebude zavedena.

Trolejbusy:

Z důvodu konání Průvodu světel budou od cca 17:55 do cca 18:25 odkloněny linky 11, 12, 15 a 16 z Americké a Tylovy ulice obousměrně na objízdnou trasu přes Prokopovu ulici, Belánku a Jižní Předměstí.

Autobusy:

Od cca 18:05 do cca 19:00 dojde k uzavírce náměstí Republiky a s tím souvisejícím odklonem linek 20, 33 z pravidelných tras.

Linka 20 bude ve směru do centra odkloněna přes zastávky Sady Pětatřicátníků, U Práce a Mrakodrap.

Linka 33 bude obousměrně odkloněna přes zastávky Sady Pětatřicátníků a Mrakodrap do konečné zastávky Goethova. Nástupní zastávka Goethova bude po uvedenou dobu přeložena do zastávky linek 13 a 20 směrem k Americké ulici.

Program letošních oslav a další informace naleznete v článku ZDE.

Foto ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT