QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda na Klatovsku! Silnice u Janovic nad Úhlavou musela být uzavřena

06.06.2019 8:54

Tragicky skončila nehoda mezi Janovicemi nad Úhlavou a Nýrskem na Klatovsku. Čelní střet osobního auta a dodávky nepřežil jeden z řidičů. Policie nehodu šetří jako usmrcení z nedbalosti.

foto QAP CZ

K nehodě došlo ve středu ráno těsně za Janovicemi nad Úhlavou na Klatovsku. Na místo vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému.

Záchranka na místo vyslala jak pozemní posádky, tak vrtulník letecké záchranné služby. "Z místa dopravní nehody letecká záchranná služba transportuje muže ve věku zhruba 25let se středně těžkým poraněním do FN Plzeň. U druhé osoby bohužel náš lékař musel konstatovat exitus," potvrdila Andrea Divišová z krajské záchranky.

Silnice musela být kvůli zásahu složek a odstraňování následků nehody úplně uzavřená. Přesné příčiny nehody jsou nadále v šetření policie. "U obce Petrovice nad Úhlavou reagoval řidič VW Passat na před ním jedoucí vozidlo značky Toyota tím, že vjel do protisměru, kde došlo ke střetu s protijedoucím vozidlem značky Peugeot Boxer. Řidičem vozidla VW Passat byl třiatřicetiletý muž z Klatovska, který utrpěl zranění neslučitelná se životem. U zemřelého byla nařízena soudní pitva. Řidič z vozidla Peugeot byl se zraněním transportován leteckou záchrannou službou do nemocnice v Plzni. Policie okolnosti i příčinu dopravní nehody dále šetří a ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti," řekla k nehodě mluvčí policie Dana Ladmanová.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24