Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Sražených chodců přibývá! Policie hledá svědky nehod

19.12.2014 13:01

V předvánočním shonu přibývá nehod, při kterých dojde ke střetu aut s chodci. Policie v Plzni řeší hned několik takových nehod. V jednom případě dokonce auto srazilo dítě na parkovišti u Olympie!

Cvičení IZS Nové divadlo_QAP_foto (60)

Stres, shon, ale také nepozornost ať už ze strany řidičů nebo chodců nejspíš stojí za vzrůstajícím počtem nehod, při kterých dojde ke střetu auta s chodcem. V Plzni se v posledních dnech událo hned několik takových nehod. Policie teď hledá jejich svědky.

V posledních týdnech střetů vozidel s chodci přibývá. Někdy je na vině klasická nepozornost. Za nehodami ale stojí nejspíš i vzrůstající stres a shon. Roli může hrát i špatná viditelnost. Policie v Plzni aktuálně hledá svědky hned dvou takových nehod.

"Policisté Městského ředitelství policie Plzeň pátrají po svědcích dopravní nehody, ke které došlo dne 14. prosince tohoto roku v 15.47 hodin v Plzni v Písecké ulici. Zde se na parkovišti před hlavním vchodem do obchodního centra Olympia střetl osobní vůz s nezletilým chodcem," popisuje jednu z nehod mluvčí policie Hana Štefflová.

Policie vyšetřuje stále také nehodu, ke které došlo na Vejprnické, odkud záchranka odvážela ženu na emergency fakultní nemocnice. V tomto případě je situace o to horší, že řidič od nehody ujel. "Ke kolizi došlo dne 11. prosince tohoto roku kolem 18.50 hodin v Plzni na vozovce ulice Vejprnická. Zde se před rekreační chatkou evidenčního čísla E 2005 střetl osobní vůz s chodkyní. Řidič vozidla z místa nehody ujel. Policisté k řádnému objasnění události a vypátrání viníka postrádají dostatek důkazů především v podobě svědeckých výpovědí," doplnila policejní mluvčí.

V obou případech se svědci mohou obracet buď rovnou na linku 158 nebo na jakoukoliv policejní služebnu, volat mohou ale také rovnou na číslo 974 325 256.

V souvislosti s aktuální situací policisté opakovaně vyzývají jak řidiče, tak chodce k velké obezřetnosti a pozornosti. Řidiči by měli dávat velký pozor především při zhoršených viditelnostních podmínkách i na okolí silnic a pohyb podél nich. Chodci by pak měli přecházet výhradně na místech určených pro přecházení s dobrým osvětlením.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství