Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Jak správně parkovat ve Štruncových sadech a kde na vás "čeká" botička? FOTKY

10.02.2014 15:26

Jezdíte do centra Plzně a často hledáte místo, kde se nemusí platit a neriskujete botičku? Takových míst je například ve Štruncových sadech málo, máme pro vás pár rad a tipů!

DSC07502

Pokud jezdíte do centra Plzně třeba do Štruncových sadů a často hledáte místo, kde zaparkovat, neplatit a přitom nedostat "botičku", potom máme cenné rady. Takových míst je v centru hodně málo, přestože některá k bezplatnému parkování přímo vyzývají. Jenže i takové místo vás může stát pokutu...

Nejlepší volbou pro stání na delší dobu je jednoznačně placené parkování na Rychtářcce. Právě parkovací dům Rychtářka nabízí celodenní parkování za pouhých 60 korun (12 hodin), hodina vás vyjde na 10 korun.  Pokud máte z podobných domů "respekt" potom se podívejte zde na video, jak správně na Rychtářce zaparkovat.

Pokud třeba jen vezete děti na kroužek do Pallovky, potom je to trošku oříšek. Parkovací místa k tomu určená jsou většinou beznadějně obsazená, na druhé části parkoviště se platí a pokud zastavíte na pár minut na "blikačky", botička vás nemine. ,,Vozím každé pondělí dceru na kroužek, místo u Pallovky nenajdu skoro nikdy a už dvakrát se mi stalo, že jsem ve vteřině dostala botičku. Opravdu jsem malou jen vyzula a odvedla do tělocvičny. Naštěstí strážníci byli hodní a jen mě napomenuli, ale je to nepříjemné. Jezdím sem nerada," říká maminka Eva. ,,Dřív jsem to objížděla z druhé strany, ale od Viktorky dali pevnou zábranu, tak netuším, jestli se tam smí," dodává. ,,Pokud je někde pevná překážka, určitě by se tam vjíždět nemělo, přestože je tam parkoviště. Ta překážka tam je z nějakého důvodu," potvrdila QAPU mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Lákavé je parkoviště u FC Viktoria Plzeň, ale ani v tomto případě v klidu nebudete. Parkoviště patří výhradně Viktorii a pokud tam půjdete na návštěvu, musíte si dojít pro kartu a dát si jí za sklo.

Ve Štruncových sadech je také parkoviště pro TJ Sokol Plzeň a návštěvníky areálu...V tomto případě je to na pováženou. Na značce není jasně napsáno, jaký areál je tím myšlen. QAP oslovil několik parkujících řidičů a většina z nich mířila na procházku do Relax parku a okolí. ,,Jsem návštěvníkem areálu? Jsem, tak co," má jasno Jirka, který jel do Štruncových sadů venčit psa. ,,Já jedu vyzvednout dítě do Pallovky, tak to jsem přece také návštěvník areálu. Stojím tu vždycky a nikdy jsem žádnou pokutu nedostal," říká pro změnu Zdeněk.


Našlo by se i několik dalších sporných míst z parkování, ale v tomto případě mají strážníci jasno. Například "pár" volných míst najdete i mezi Pallovkou a Rychářkou. Přestože je botička na tomto místě téměř jistotou, vždy se najde někdo, komu tato místa zlákají. Není zde žádná viditelná značka, která by to zakazovala a většina řidičů je přesvědčena o tom, že zde se ani neplatí. ,,V tomto úseku se jedná o zónu s dopravním omezením, kterou neruší ani žádná křižovatka a navíc řidiči by měli využívat pouze místa, která jsou označená jako parkoviště, což v tomto případě není," uvádí vše na pravou míru mluvčí strážníků Jana Pužmanová. V zatáčce poblíž řeky najdete též několik míst. ,,V tomto případě místa vůbec nejsou součástí silnice a jedná se o zábor veřejného prostranství, ani zde proto není možné parkovat," dodává Jana Pužmanová.

Pokud tedy míříte do Štruncových sadů v Plzni a nechcete riskovat botičku, potom je opravdu nejlepším místem pro dlouhodobé stání parkovací dům Rychtářka. ,,Určitě bych doporučila zaparkovat na místa výhradně k tomu určená. Ve Štruncových sadech je placené parkoviště a pro návštěvníky Pallovky je několik míst k parkování zdarma," uzavírá Jana Pužmanová.

FOTO:QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství