QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Opilý muž napadl několik lidí na Hlavním vlakovém nádraží v Plzni

19.03.2024 10:48

V pátek 15. března odpoledne byla hlídka strážníků ze služebny Střed vyslána na Hlavní vlakové nádraží, kde se měl nacházet muž, který napadal ostatní osoby a hrubě narušoval veřejný pořádek.

Agresor nadrazi_0324_MPP

Opilý muž na nádraží napadal ostatní. O pár minut později seděl spoutaný ve služebním vozidle.

„Na místě se k hlídce přihlásila oznamovatelka, která uvedla, že ji dotyčný slovně napadal a následně převrátil stůl, u kterého seděla se svými přáteli a jednoho z mužů shodil ze židle. Slova ženy potvrdil i kamerový záznam a další svědci na místě,“ uvedla Tereza Schliková, mluvčí Městské policie Plzeň.

55letý muž odmítal se strážníky spolupracovat, dechová zkouška ukázala 1,90 promile, a i nadále se choval agresivně a vulgárně.

„Hlídka na místě rozhodla o převozu dotyčného na protialkoholní záchytnou stanici, a jelikož dotyčný prohlásil, že má u sebe věc, která může být považována za zbraň, byl vyzván, aby se podrobil bezpečnostní prohlídce před převozem,“ popsala situaci mluvčí policie.

Muž kladl aktivní odpor a strážníci museli použít donucovací prostředky a následně muže spoutat, aby bylo možné bezpečnostní prohlídku provést a muže posadit do služebního vozidla.

„Muž je momentálně podezřelý ze spáchání čtyř přestupků a ze svého jednání se bude zodpovídat správnímu orgánu,“ uzavřela Tereza Schliková.

Foto MPP

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24