QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tragická nehoda u Litic! Střet dvou aut s náklaďákem si vyžádal lidský život

05.09.2019 8:08     05.09.2019 8:36

Ke střetu dvou osobních a jednoho nákladního auta došlo ve čtvrtek ráno na sjezdu u Litic. Na místo vyjely všechny složky IZS. Jeden muž bohužel na místě zemřel.

tragická nehoda z Přeštic (4)

Nehoda se stala na sjezdu od Klatov u plzeňských Litic kolem půl osmé ráno. V místech se srazila dvě osobní a jedno nákladní auto.

Záchranka okamžitě vyslala do terénu několik posádek. Nehoda má bohužel fatální následky. "Posádky zdravotnické záchranné služby na místě resuscitovaly muže, ročník 1963. Muž bohužel přes veškerou naší snahu svým zraněním podlehl," potvrdila Andrea Divišová z krajské záchranky.

V péči záchranářů skončil i další muž. "Zdravotnická záchranná služba na místě ošetřila ještě jednoho muže, který nevyžadoval transport do zdravotnického zařízení," doplnila Andrea Divišová.

Přesné příčiny a veškeré okolnosti nehody nadále šetří policie. "Dle prvotních informací zde s největší pravděpodobností nebyla dána přednost jednoho z řidičů osobních vozidel. Následkem střetu bylo osobní auto odhozeno do protisměrné části vozovky, kde došlo k čelnímu střetu. Na místě u řidičů byly provedené dechové zkoušky a testy na zjištění přítomnosti omamných a psychotropnich látek s negativním výsledkem," dodala mluvčí policie Veronika Hokrová. Místo nehody musela policie uzavřít od sjezdu z přivadeče.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24