Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Dva zásahy vrtulníku u nehod na Domažlicku a zraněné děti při nehodě v Plzni

06.11.2021 11:59     06.11.2021 18:55

Během soboty zasahoval hned dvakrát vrtulník na Domažlicku. Nejdříve letěl pro zraněného cyklistu, poté k čelnímu nárazu. Vyšetřování ukázalo, že řidič byl opilý. Další vážná nehoda se stala u Plzně.

foto QAP CZ

Na Domažlicku u Železné Huťi spadl cyklista. "Muže ročník narození 1975 transportujeme letecky na urgentní příjem Fakulní nemocnice Plzeň, má  středně těžký úraz a je při vědomí," uvedla Andrea Divišová ze záchranné služby.

Jednalo se 46letého muže z Prahy. "V 10.55 hodin jel na jízdním kole směrem od obce Železná Huť na Železnou. Při jízdě cyklista padl na komunikaci a zranil se, přitom navíc zachytil cyklistu jedoucího vpravo. Vzhledem ke zranění muže nebyla na místě provedena dechová zkouška a v nemocnici byl vyžádán odběr krve," uvedla mluvčí policie Dana Ladmanová.

Další nehoda se stala u Žďánova na Domažlicku, ve směru na Pařezov havarovalo osobní auto. Vozidlo narazilo čelně do stromu. Na místě zasahovaly všechny složky IZS včetně vrtulníku.

"Letecká záchranná služba z místa transportuje muže ročník narození 1992 se středně těžkým zraněním na urgentní příjem FN Plzeň," dodala mluvčí záchranky Andrea Divišová.

Jak k nehodě došlo, popisuje tisková mluvčí policie. "Ve 14.25 hodin s vozidlem značky Škoda Octavia jel devětadvacetiletý muž pobývající na Domažlicku a po komunikaci ve směru od Nového Kramolína na Ždánov. Při projíždění levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy vozidla, vjel vpravo mimo komunikaci, kde narazil do ovocného stromu," uvedla Dana Ladmanová.

Vyšetřování ukázalo, že řidič byl pod vlivem alkoholu. "Provedená dechové zkouška byla u řidiče s výsledkem měření 1,63 a opakovaně 1,67 promile alkoholu," uvádí dále policejní mluvčí s tím, že policie ve věci zahájí úkony trestního řízení ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Dopravní nehoda se stala odpoledne v plzeňských Liticích, na přivaděči od Plzně se střetly dvě osobní auta. Na místo vyjely také všechny složky IZS.

"Zdravotnická záchranná služba z místa dopravní nehody transportuje dvě nezletilé osoby na urgentní příjem FN Plzeň s lehkými až středně těžkými zraněními," upřesnila tisková mluvčí.

foto: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Zvednu vam to
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT