QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Tramvaje, autobusy i trolejbusy budou po celý listopad zdobit kníry

27.10.2020 13:30

Listopad bude věnovaný Movemberu. Proto po celý tento měsíc uvidíte na vozech MHD nalepené kníry. Celosvětová kampaň bojuje za změnu pohledu na zdraví mužů.

foto-qap-cz (5)

Už třetí rok uvidíte na vozech MHD nalepené kníry. Dopravní podniky se tak pravidelně připojují k podpoře projektu Movember. Šířit osvětu ale budou dopravní podniky po celé ČR i prostřednictvím dalších komunikačních kanálů.

Do osvětové kampaně se zapojuje řada zemí, Česká republika prostřednictvím Nadačního fondu Muži proti rakovině, který se od svého vzniku v roce 2012 snaží zlepšit povědomí o nutnosti preventivních prohlídek mužských pohlavních orgánů.

„Ochrana našeho zdraví je kvůli pandemii covid-19 v současné době tématem číslo jedna, ale neměli bychom opomíjet i další závažné nemoci. Proto jsme i letos polepili autobusy, tramvaje i trolejbusy kníry, které právě mají nabádat k nepodceňování prevence a s ní spojený případný včasný záchyt nemoci. Věříme, že vozy s knírem vzbudí žádoucí pozornost v ulicích měst a v rámci našich možností přispějeme dobré věci,“ říká Tomáš Pelikán, předseda SDP ČR a místopředseda představenstva Dopravního podniku města Pardubic, a. s.

Kromě knírů na vozech budou v jednotlivých městech k vidění i další grafické materiály, a to nejen ve vozidlech a v jejich interiérech, ale také například na sociálních sítích, webových stránkách či zákaznických centrech.

V Plzni vyjede dokonce 60 vousatých vozů všech tří trakcí.

Foto: ilustrační

 

 

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24