QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

Plzeňský hokejový klub odhalil další posily. Útočné řady rozšíří Jakub Klepiš

03.05.2024 10:25     03.05.2024 11:36

Klub HC Škoda Plzeň po řadě odchodů postupně odkrývá karty pro sezónu 2024/25. Další ohlášenou posilou je mistr světa z roku 2010 Jakub Klepiš, ukrajinský bek Igor Merezhko a kanadský forvard Olivier Archambault.

Klepiš_0524_HC Škoda Plzeň

V pondělí 29. dubna odhalil plzeňský hokejový klub první novou tvář. Tou je kanadský útočník Christophe Lalancette. Psali jsme ZDE. Ve čtvrtek 2. května ohlásil klub další posilu. Škoda Plzeň tak ve svých řadách vítá další novou akvizici do útoku. Z Kladna přichází na západ Čech zkušený útočník Jakub Klepiš.

„Jakub Klepiš sice patří mezi starší kluky, avšak neustále na sobě tvrdě pracuje. Velmi dobře o sebe fyzicky pečuje. Minulou sezónu měl na Kladně velmi povedenou. Slibujeme si od něho, že by nám mohl pomoci v přesilových hrách, ve kterých jsme měli letos velké problémy. Svým velmi dobrým herním myšlením věřím, že Plzni hodně pomůže,“ komentuje příchod Klepiše Tomáš Vlasák.

Mistr světa z roku 2010 podepsal smlouvu s indiány na jeden rok.

Další posily odhalil klub v pátek 3. května. Jsou jimi ukrajinský bek Igor Merezhko a kanadský forvard Olivier Archambault. Oba prozatím na západ Čech přicházejí s roční smlouvou.

„Olivera jsme dlouho sledovali a myslíme si, že je to hráč s velkými individuálními schopnostmi. Umí dát gól, ale i skvělou přihrávkou najít spoluhráče. K tomu má velmi dobrý pohyb, takže věříme, že bude posilou,“ říká generální manažer klubu Martin Straka a dodává: „Igor je na tom podobně. Vysoký kluk, pravák, navíc neskutečně produktivní. K tomu má zkušenosti i s kanadským hokejem, kde dlouho působil. Na Slovensku měl dobré čísla, takže věříme, že si to přenese i do Plzně.“

Téměř dvoumetrový řízný bek Igor Merezhko při své hmotnosti rovných sto kilo přichází na západ Čech značně vyztužit obranné řady. Pětadvacetiletý rodák z Charkova již ve svém mladém věku prošel celou řadou zahraničních angažmá.

Na západ Čech ovšem přichází ze Slovenska, kde v dresu Spišské Nové Vsi odehrál i s play off 64 utkání a zapsal 57 bodů (11+46).

Foto HC Škoda Plzeň

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT