Auto CB ŠKODA nový SUPERB

Zadrženy osoby za výrobu a distribuci drog. Marihuana, pervitin a hašiš!

30.05.2015 11:25

Tachovští kriminalisté zadrželi po dlouhodobém vyšetřování tři osoby podezřelé z výroby a distribuce drog. Dvě osoby byly vzaty do vazby, třetí je stíhána na svobodě.

Marihuana2

Dlouhotrvající profesionální práce a důkladné šetření dovedlo tachovské kriminalisty k velké drogové nadílce. Minulou středu se jim podařilo zadržet tři pachatele, kteří prováděli drogovou trestnou činnost na území okresu Tachovska. Při domovních prohlídkách a ve vozidlech bylo zajištěno přes 240 gramů marihuany, 4 gramy pervitinu a 0,4 gramu hašiše.  

Ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami byl obviněn jeden muž ve věku 22 let a dvě ženy ve věku 23 a 30 let. Dvaadvacetiletý muž měl minimálně od května roku 2012 do doby svého zadržení distribuovat pervitin a marihuanu na různých místech v Tachovském okrese. Distribuci měl provádět zvláště v obci Bor, kde byl také policisty zadržen při jízdě v automobilu. Po prohlídce automobilu a bytu tohoto muže nalezli policisté  3 g bílé krystalické látky, která vykazovala přítomnost metamfetaminu a 238 g marihuany.

Kriminalisté zjistili, že obviněný prodal šesti konkrétním osobám v době od prosince roku 2013 do května 2013 celkem 492 g marihuany za částku přesahující 75 000 korun a minimálně 0,6 g pervitinu za 1 000 korun. Z provedeného šetření dále vyplývá, že drogu poskytl dalším více než 20 osobám, kdy toto množství převýšilo více jak stonásobně množství větší než malé,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Jiroušková.

Mladší obviněná žena byla zadržena v místě jejího trvalého bydliště v Tachově. V jejím bytě byl nalezen téměř 1 gram pervitinu a 0,4 gramu hašiše.  „Dotyčná měla v období necelého roku postupně prodat čtyřem ustanoveným osobám přes 11 g pervitinu, 16 g marihuany a v jednom případě i 5 tripů, které obsahovaly halucinogenní drogu LSD. Na prodeji drog od těchto odběratelů vyinkasovala téměř 21 000 korun. Kriminalisté zjistili, že i tato obviněná měla drogy distribuovat minimálně dalším 20 lidem,“ dodala policejní tisková mluvčí Dagmar Jiroušková

Třetí obviněnou je třicetiletá žena z Plzně, která momentálně pobývá na adrese ve Spolkové republice Německo. Byla kriminalisty zadržena ve vozidle Audi, kterým cestovala po dálnici D5 směrem do SRN a kam se také snažila převézt 2 g marihuany. Mimoto kriminalisté zjistili, že dotyčná v době od prosince roku 2013 vyvezla přes státní hranici marihuanu o celkové hmotnosti 250 g. Marihuanu žena zakoupila od obviněného muže. Policejní komisař podal na základě zmíněných skutečností návrh státnímu zástupci na vzetí do vazby obviněného muže z Boru a obviněné ženy z Tachova. Soud následně návrh akceptoval. Poslední obviněná je stíhána na svobodě.

FOTO: ilustrační

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Renault Captur 380
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství