Auto CB ŠKODA nový SUPERB
QAPOVKY – NEJRYCHLEJŠÍ ZPRÁVY

11 zemí, 717 závodníků, 4 338 startů...v Plzni se chystá největší plavecký meeting

18.10.2017 9:11

Více než desítka států, přes devadesát klubů a stovky závodníků, dokonce i dva týmy z Turecka, takový bude největší plavecký meeting v Čechách. Chystá se v Plzni už tento víkend.

vytrvalec bazen slovany (68)

20. - 22. října se v Plzni v Bazénu Slovany uskuteční Plzeňské sprinty, 6. kolo Českého poháru v plavání Arena Cup. V dnešní době jde o největší plavecký meeting v Čechách.

"Na Plzeňské sprinty 2017, v současné době největší plavecký meeting v České republice, je přihlášeno 11 států, 94 klubů a 717 závodníků, což je celkem 4338 startů," upřesnil QAPu Tomáš Kotora z Bazénu Slovany.

Mezi závodníky tak budou nejen závodníci z celé České republiky, ale přijedou i Němci, Maďaři, Ukrajinci, Turci, Rakušané nebo Chorvati. Například z Turecka dorazí dokonce dva plavecké týmy. "10 plavců z týmu ENKA Istanbul a 17 závodníků z Fenerbahce Istanbul," upřesnil Tomáš Kotora. Vidět můžete i účastníky olympijských her, medailisty z mistrovství světa a mistrovství Evropy v plavání.

V pátek 20. října začínají závody rozplavbami v 10 hodin. Závod končí v neděli 22. října finálem a polohovými štafetami v kategorii MIX.

Bazén v Plzni na Slovanech bude po dobu závodů uzavřen. Závod je ale přístupný pro sledování veřejnosti.

ilustrační foto QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
Auto CB DACIA Duster
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA  JSA příslušenství